Καλώς ήλθατε στο Wireless Amateur Network of Amaliada

Εγγραφείτε τώρα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες μας. Μόλις εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα μπορείτε να δημιουργείτε θέματα, να δημοσιεύετε απαντήσεις σε υπάρχοντα νήματα, να αλληλοεπιδράτε με τους συναδέλφους σας, να αποκτάτε το δικό σας ιδιωτικό messenger και πολλά άλλα. Είναι επίσης γρήγορο και εντελώς δωρεάν, οπότε τι περιμένετε;

Θέλω Να Προσθέσω Ένα Κόμβο Στο Δίκτυό Σας . Μπορώ?

papaioannoua

New Member
Εγγραφή
5 Μαϊου 2009
Αναρτήσεις
9
Reaction score
0
Points
1
Θα ήθελα να μου πείτε ένα μπορώ να προσθέσω ένα κόμβο στο Δίκτυό σας ?

Η τοποθεσία μου είναι στην Πλαγιά της Σκαφιδιάς ψηλά στο βουνό.

Έχω απόλυτη θέα σε όλο τον κάμπο της Ηλείας μέχρι το κάστρο.

Διαθέτω τον απαραίτητο εξοπλισμό για:



1. Backbone Node

2. Local Hot-Spot



Θα ήθελα να έχω μια υπεύθυνη απάντηση ως προς το :



· Ποιες είναι οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορώ να συμμετάσχω στο δίκτυό σας

· Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του δικτύου ως προς εμένα

· Ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις οι δικές μου έναντι του δικτύου αλλά και

· Ποια τα δικαιώματά μου.



Αναμένοντας την απάντησή σας

Σας ευχαριστώ



Θανάσης Παπαϊωάννου
 

Axrst

da SysOp
Staff member
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
3.310
Reaction score
60
Points
48
Περιοχή
Αμαλιάδα
Website
www.axrst.com
(μετέφερα το μήνυμα στην σωστή ενότητα, και έσβησα το ίδιο - διπλό που υπήρχε)

Θα ήθελα να μου πείτε ένα μπορώ να προσθέσω ένα κόμβο στο Δίκτυό σας ?

Κατ' αρχάς καλωσήρθες! Το wana από το καταστατικό του, αλλά και πέραν αυτού, είναι ανοικτό σε κάθε διεύρυνση και σκοπός του είναι να μεγαλώσει όσο μπορεί. Ειδικά με άτομα που έχουν μεράκι και διάθεση για δικτύωση.

Καλό θα ήταν να μας πεις μερικά πράγματα για 'σένα. Πως μας βρήκες, με τι ασχολείσαι, αν ξέρεις κανέναν, αν υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι στην περιοχή σου, τι γνώσεις έχεις στα δίκτυα, τα ενδιαφέροντά σου κτλ. To know us better που λένε

Η τοποθεσία μου είναι στην Πλαγιά της Σκαφιδιάς ψηλά στο βουνό.

Έχω απόλυτη θέα σε όλο τον κάμπο της Ηλείας μέχρι το κάστρο.

Η θέση σου ακούγεται πολύ καλή. Θέα προς Πύργο - Κυπαρισσία, έχεις; Από την άλλη πλευρά δηλαδή. Καλό θα ήταν να επισκεφτείς το wind (http://wana.awmn.net) και να βάλεις το στίγμα σου. Δεν χρειάζεται gps, και οπτικά μπορεί να γίνει η δουλειά. Αυτό είναι πολύ καλό εργαλείο και μπορούμε να έχουμε έτσι, μια ακριβή εικόνα της θέσης σου και να δούμε πως μπορεί να βγει το link.

Διαθέτω τον απαραίτητο εξοπλισμό για:



1. Backbone Node

2. Local Hot-Spot

Τί εξοπλισμό έχεις ακριβώς; Έχεις router, κάποια έτοιμη λύση, ταρατσοpc, με τί λειτουργικό κτλ; Σε τί συχνότητα; Το wana φτιάχτητκε native να λειτουργεί σε Α (5,4ghz) αλλά έχουμε και ap για το κοινό σε b (2,4).

Θα ήθελα να έχω μια υπεύθυνη απάντηση ως προς το :

· Ποιες είναι οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορώ να συμμετάσχω στο δίκτυό σας

· Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του δικτύου ως προς εμένα

· Ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις οι δικές μου έναντι του δικτύου αλλά και

· Ποια τα δικαιώματά μου.

Στο παραπάνω θα σου απαντήσουν κι άλλοι, και ειδικά ο κορκόδειλος για τις τεχνικές προϋποθέσεις. Μπορεί να έχουμε και σύλλογο αλλά πάνω απ' όλα είμαστε μια παρέα και δεν υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα κριτήρια που πρέπει να πληρεί κάποιος για να μπει. Ούτε βέβαια, συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δικαιώματα. Το βασικό (εκτός των τεχνικών προϋποθέσεων βέβαια) είναι να μπορούμε να τα βρούμε. Να έχουμε κοινούς στόχους κι επιδιώξεις (για το ποιοί είναι αυτοί από τη μεριά του wana μπορείς να διαβάσεις το καταστατικό στην αρχική σελίδα) και γενικώς να συννενοούμαστε. Να μιλάμε την ίδια γλώσσα. Σίγουρα θα πουν κι άλλοι τη γνώμη τους. Το πιο επιθυμητό κατ' εμέ για κάποιον είναι να έχει μεράκι να βοηθήσει γενικώς. Να μην στήσει έναν κόμβο και μετά δεν ανταλλάσσουμε κουβέντα.

Από 'κει και πέρα, ΑΝ θες, μπορείς να γίνεις μέλος του συλλόγου, κάτι που σου δίνει το δικαίωμα να συμμετέχεις στις συνελεύσεις, να εκλέγεις και να εκλέγεσαι και δηλαδή να έχεις λόγο στις αποφάσεις που αφορούν το δίκτυο. Αυτό προϋποθέτει μια αίτηση μια συνδρομή γύρω στα 20ε το χρόνο (Για τη συντήρηση της γραμμής που έχουμε τη σελίδα, για τους κόμβους που είναι σε ουδέτερο χώρο κτλ) Επίσης έχει και μια εγγραφή στην αρχή, 25ε. Αν όμως δεν θες, δεν σε υποχρεώνει κανείς.

Αναμένοντας την απάντησή σας

Σας ευχαριστώ

Θανάσης Παπαϊωάννου

Ελπίζω να τα βγάλουμε το link και να εξαπλωθούμε ακόμη περισσότερο. Αν δεις σε άλλη περιοχή, είναι σε συζήτηση μια επέκταση και προς Πύργο-Κυπαρισσία-Ζαχάρω-Καλαμάτα. Ήδη είμαστε συνδεδεμένοι με Πάτρα, και Αγρίνιο. Σιγά σιγά, αυτοί θα συνδεθούν με Αθήνα. Μακάρι κι εσύ να γίνεις ένας κόμβος στην προς τα κάτω εξάπλωση της ασύρματης κοινότητας.

Για ότι θες, εδώ είμαστε, αν και καλό, θα ήταν να συναντηθούμε να τα πούμε κι από κοντά.

Χρήστος
 

koRkodilas

Well-Known Member
Wireless Neutrons
Εγγραφή
7 Ιουνίου 2009
Αναρτήσεις
1.198
Reaction score
29
Points
48
θαναση η τοποθεσια σου ακουγεται φοβερη! Για ανεβασε καμια φωτογραφια απο το σπιτι σου προς πυργο και προς αμαλιαδα..
Για τα τεχνικα θεματα πες μας τί ακριβως εξοπλισμο εχεις για να δουμε πώς μπορεις να τον εκμεταλλευτεις καλυτερα.

Οσο για τις υποχρεωσεις δεν υπαρχει κατι το ιδιαιτερο.. Το σημα και τα ματια σου! (καλες κεραιες δλδ και ολα τα αλλα ερχονται)
Εχουμε εναν συλλογο που ειναι απορροια της μεγαλης παρεας μας και σκοπος του ειναι να βοηθαει την εξαπλωση του δικτυου (κυριως οικονομικα)
Αν θελεις μπαινεις
 

papaioannoua

New Member
Εγγραφή
5 Μαϊου 2009
Αναρτήσεις
9
Reaction score
0
Points
1
Καλός σας βρήκα.



Για να συστηθώ.

Με λένε Θανάση Παπαϊωάννου. Είμαι συνταξιούχος επιχειρηματίας. 62 ετών. παντρεμένος και έχω τρία παιδιά.(32,24,16)



Κατοικώ στην Βούλα Αττικής και τους 4 μήνες του χρόνου κατοικώ στην Σκαφιδιά Ηλείας από το 1972.

Σαν επιχειρηματίας όλα τα χρόνια , 35 τον αριθμό, ασχολούμουν με δημιουργία και εγκατάσταση και ανάπτυξη δικτύων και δομημένων καλωδιώσεων.



Δημιούργησα ως Γενικός Διευθυντής το πρώτο εν Ελλάδι Επαγγελματικό δίκτυο εκτός ΟΤΕ, αντίστοιχο του τότε Hellas Pack, για λογαριασμό του δικτύου του Galileo Hellas AE με κόμβους σε όλη την Ελλάδα .



Η Galileo Hellas AE είναι ιδιοκτησίας της Ολυμπιακής Αεροπορίας και κόμβος του Galileo International με έδρα το Denver USA, κονσόρτσιουμ των μεγαλυτέρων 560 αεροπορικών εταιριών στον κόσμο (OA, British Airways, KLM, United Airlines κλπ.).Είναι η εταιρεία που παρέχει Reservation σύστημα σε 5.500 ταξιδιωτικά γραφεία online στην Ελλάδα.



Δημιούργησα ως μέτοχος και Γενικός Διευθυντής την πρώτη εμπορική εταιρεία παροχής Ιντερνέτ ISP στην Ελλάδα με κατευθείαν σύνδεση με UUNET στο Amsterdam με την επωνυμία Hellas NET AE.

Ήταν η εταιρεία που εισήγαγε για πρώτη φορά το Internet στην Ηλεία to 1993 (αρχικά Πύργο και Αμαλιάδα). Σημερινή ιδιοκτησίας Forthnet.



Δημιούργησα ως ιδιοκτήτης και μοναδικός μέτοχος την εταιρεία Hellas Link Communication Services στην Ελλάδα και την Κύπρο. Εταιρεία παροχής επικοινωνιακών υπηρεσιών ως ISP, μεταπώληση Bandwidth και εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης , προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε ιδιωτικές και κρατικές Εταιρείες.



Το ενδιαφέρων μου για WANA γεννήθηκε όταν, στην αναζήτησή μου στο Internet για λύση στο πρόβλημα της δικτύωση μου στην Σκαφιδιά αντιμετώπισα κάθε είδους πρόβλημα με όλους τους διαθέσιμους Providers της περιοχής, έπεσα πάνω στην προσπάθειά σας. Μου προξένησε δε έκπληξη για το πως είναι δυνατόν, ένας τόσο αφιλόξενος έως και εχθρικός τόπος στην τεχνολογία, όπως η Ηλεία ήταν δυνατόν να κρύβει μέσα της μία ομάδα ερασιτεχνών που παλεύουν τρία χρόνια για να συγκινήσουν διάφορες ομάδες Ηλείων και μη πολιτών προκειμένου να καταφέρουν να αφυπνίσουν την τεχνολογική τους κοινωνία.

Έτσι με υποχρεώσατε να κάτσω για αρκετό καιρό και παρακολούθησα την λειτουργία σας.

Δεν σας κρύβω ότι η προσπάθειά σας με συγκίνησε και μου κινήσατε το ενδιαφέρον να θέλω να συμβάλω στην επίπονη προσπάθεια που καταβάλλεται για να βελτιωθούν και να ολοκληρωθούν οι υπάρχοντες και μελλοντικοί σας στόχοι μέσα από μία οργανωμένη προσπάθεια. Γι’ αυτό και προσφέρθηκα να συμμετάσχω στην επέκταση του Backbone του δικτύου σας και ταυτόχρονα με την ευκαιρία να δημιουργήσω και ένα Hot-Spot στο χωριό της Σκαφιδιάς δίνοντας την δυνατότητα σε όλους που έχουν την ανάγκη της επικοινωνίας και δεν μπορούν από το αιώνιο Ελληνικό πρόβλημα « δεν έχει πόρτα το δίκτυο » να γίνουν μέλη της τοπικής σας προσπάθειας αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας της τεχνολογίας..



Όσο για την απάντηση που πήρα στην ερώτησή μου ως προς της υποχρεώσεις αμφοτέρων δεν με χαροποίησε ιδιαιτέρως για να είμαι απολύτως ειλικρινής. Πίστευα και πιστεύω, από την πείρα μου, ότι κάθε προσπάθεια υπεύθυνη, και μάλιστα όταν είναι ερασιτεχνική, και ιδιαιτέρως στα δίκτυα, πρέπει να είναι απολύτως οργανωμένη, σοβαρή και πειθαρχημένη, τα δε μέλη της πρέπει να λειτουργούν σε κοινά απόλυτα αποδεκτούς κανόνες που διέπονται από διεθνείς κανόνες, οι δε χρήστες υπακούουν σε αυτούς τους κανόνες άλλος δεν γίνονται αποδεκτή.



Σε αντίθετη περίπτωση αυτή η ερασιτεχνική προσπάθεια δεν θα έχει αποτέλεσμα, δεν θα φτάσει πουθενά, δεν θα ωφελήσει κανέναν και κύρια δεν θα ευοδωθούν τα όνειρα αυτών που δημιούργησαν το όνειρο αλλά και αυτών που το ολοκλήρωσαν και κυρίως αυτών που το χρηματοδότησαν.



Δημιουργία Δικτύου γιατί αγαπάμε τα δίκτυα μόνο δεν υπάρχει.



Δημιουργία Δικτύου γιατί θέλουμε να φθάσουμε κάπου σταδιακά για να εξυπηρετήσουμε το όνειρό μας είναι ή μόνη αιτία που μπορεί να δημιουργηθεί ένα δίκτυο.



Τα δίκτυα είναι μέσα εξυπηρέτησης υπηρεσιών προς τους χρήστες που είναι το κοινό τους.



Άλλος είναι ακριβά παιχνίδια.



Πρέπει ο ερασιτεχνισμός να σας οδηγήσει στον καλός νοούμενο επαγγελματισμό για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα και η αγάπη σας προσφορά.



Ζητώ συγνώμη για της συμβουλές που τολμώ να σας δίνω χωρίς να ξέρω πολλά για σας. Απλά εξέφρασα την άποψη μου στο « πάνω απ' όλα είμαστε μια παρέα και δεν υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα κριτήρια που πρέπει να πληροί κάποιος για να μπει. Ούτε βέβαια, συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δικαιώματα. Το βασικό (εκτός των τεχνικών προϋποθέσεων βέβαια) είναι να μπορούμε να τα βρούμε. Να έχουμε κοινούς στόχους κι επιδιώξεις (για το ποιοί είναι αυτοί από τη μεριά του wana μπορείς να διαβάσεις το καταστατικό στην αρχική σελίδα) και γενικώς να συνεννοούμαστε. Να μιλάμε την ίδια γλώσσα. Σίγουρα θα πουν κι άλλοι τη γνώμη τους. Το πιο επιθυμητό κατ' εμέ για κάποιον είναι να έχει μεράκι να βοηθήσει γενικώς. Να μην στήσει έναν κόμβο και μετά δεν ανταλλάσσουμε κουβέντα.» και θέλω να σας διαβεβαιώσω απόλυτα ότι σας μιλώ από σεβασμό και αγάπη σε αυτό που κάνετε και η πρόθεσή μου είναι να συμβάλω θετικά στην προσπάθειά σας μετά από 35 χρόνια δουλειάς σε αυτό το αντικείμενο όχι βέβαια από τεχνικής πλευράς αλλά παραγωγικής και οργανωτικής πλευράς εάν μου δώσετε και μου επιτρέψετε να συζητήσω μαζί σας το πλάνο του project σας.



Το σωστό και φιλόδοξο πλάνο, η σωστή οργάνωση οι κανόνες παιχνιδιού, αλλά και ο άρτια βάση προδιαγραφών εξοπλισμό σας και ή αδιάλειπτη χρηματοδότηση του μέσο των πηγών εσόδων του μπορεί να είναι αυτά που θα δείξουν το πόσο και προς τα πού και για ποια αιτία θα εξαπλώσετε το δίκτυο σας. Άλλος θα κτίζεται πάνω στην άμμο διακινδυνεύοντας κάποια στιγμή να καταρρεύσει όλο το οικοδόμημα σαν χάρτινος πύργος χάνοντας χιλιάδες ευρώ επενδύσεων έστω και στην μορφή του χαρτζιλικιού σας .



Είναι επίσης σημαντικό να διευκρινιστεί η σταθερότητα και διατηρήσεις του δικτύου αλλά και η αποδοτικότητα υπηρεσιών για της οποίες κτίστηκε αυτό, δημιουργώντας έτσι την πεποίθηση εμπιστοσύνης του μέλους ή του χρήστη για την συμμετοχή του σε αυτό.

Εμπιστοσύνη και μόνο εμπιστοσύνη.



Η αγάπη λοιπόν σε αυτό που κάνετε είναι δεδομένη αφού το κάνετε ερασιτεχνικά πρέπει να το κάνετε και σωστά. Άλλος την αγάπη σας θα μετατραπεί σε απογοήτευση.



Και πάλι συγνώμη για την καλόπιστη κριτική μου, σέβομαι και αγαπώ αυτό που κάνετε με τόση δύναμη της ψυχής σας.



Μην σταματήσετε καλά το κάνετε απλά δώστε του την δέουσα σοβαρότητα, εκτός από αγάπη, που του και σας αξίζει.



Επιστροφή στην πραγματικότητα και όχι στην θεωρία.
Η θέση μου είναι στο λόφο της Σκαφιδιάς πάνω από το ξενοδοχείο “Alde mar” μέσα στο χωριό και όχι στον παραλιακό οικισμό. Έχω θέα αριστερά το κάστρο της Κυλλήνης στο κέντρο την Αμαλιάδα δεξιά τον Πύργο Ηλείας χωρίς να με διακόπτη τίποτα.



Ως προς το τι εξοπλισμό αναφέρθηκα ότι «Διαθέτω τον απαραίτητο εξοπλισμό για Backbone Node, και Local Hot-Spot»και όχι ότι έχω τον εξοπλισμό. Ο εξοπλισμός θα αγοραστή τώρα βάση των προδιαγραφών σας.



Τώρα όσο για την συμμετοχή μου στο σύλλογο με τους κανόνες που αυτός προβλέπει το θεωρό αυτονόητο και επιβεβλημένο .



Στο τέλος Μαΐου αρχές Ιουλίου θα έρθω στην Σκαφιδιά και θα μείνω μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου. Σ’ αυτό το διάστημα θα κάνω την εγκατάσταση εάν μου το επιτρέψετε. Αναφέρομαι και πάλι στο εάν μου το επιτρέψετε γιατί :

1. δεν γνωρίζω από ποιόν πρέπει να πάρω την άδεια

2. τι είδους άδεια πρέπει να πάρω

3. τι εξοπλισμό πρέπει να αγοράσω

4. πού θα συνδεθώ

5. Τι υπηρεσίες θα αποκτήσω σήμερα

6. Τι υπηρεσίες το δίκτυο θα προσφέρει στο μέλλον



Είναι κρίσιμο για μένα για να καταλάβω που θέλω να συμμετάσχω να μου απαντήσει κάποιος υπεύθυνα :



· Με τι άδεια λειτουργείται

· Τι δικαιώματα σας δίνει αυτή η άδεια

· Γιατί κάνατε αυτό το δίκτυο

· Ποια η χρησιμότητα στους δημιουργούς, συμμετέχοντες, και χρήστες.

· Τι ελκυστικό προσφέρει σε κάποιους που θέλουν να συμμετάσχουν

· Γιατί πιστεύεται ότι κάποιος πρέπει να συμμετάσχει στην προσπάθειά σας και για ποιόν λόγο

· Τι προσδοκούν οι δημιουργοί του, οι συμμετέχοντες και οι χρήστες του

· Ποια είναι η εικόνα που θέλετε να έχει για εσάς ή υπεύθυνη πολιτεία και κοινωνία

· Τι ζητάτε από την πολιτεία





Αναμένοντας υπεύθυνες απαντήσεις
Σας ευχαριστώ

Θανάσης Παπαϊωάννου
 

raven

Member
Wireless Neutrons
Εγγραφή
16 Ιουνίου 2007
Αναρτήσεις
426
Reaction score
2
Points
18
Age
50
Περιοχή
Αμαλιάδα
Αγαπητέ μου καταρχήν καλως ηλθατε.

Διάβασα με απόλυτη προσοχη το τελευταίο σας post και θα ήθελα να σας πώ και εγω μερικα πράγματα.
Ας αρχίσω λοιπον απο την πολιτεία η οποια ειναι παντελώς απούσα απο τις προσπάθειες μας , άν και έχει γνώση της ύπαρξης μας.
Μπορώ να πω οτι μόνο τρικλοποδιές τρώμε. Οι λεπτομερειες δεν μπορουν να αναφερθουν εδω μέσα για πολλούς λόγους αλλα σε κάποια πιθανη συνάντηση μας ευχαρίστως να σας τις πω για να κλάψετε απο τα γέλια.

Τωρα , όσον αφορα την άδεια θα σας παραπέμψω στην σελίδα της ΕΕΤΤ

http://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/News/news_0180.html
και
http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/El...asys_exclu.html

οπου όπως θα δείτε οτι η χρήση για την συχνότητα που χρησιμοποιούμε είναι ελεύθερη.

Οσον αφορα τους σκοπούς του συλλόγου μας θα το πώ με μία φράση. "θέλουμε να καλωδιώσουμε όλο τον νομό"
Θέλουμε να υπάρχει παντού ελεύθερο internet, απο το κέντρο και τα περίχωρα της Αμαλιάδας μέχρι την Κουρούτα και ακόμα παραπέρα.
Θέλουμε οι υπηρεσίες του δικτύου μας να ειναι προσβάσιμες απο παντού.
Θέλουμε οι συνδέσεις μας να βγουν εκτός νομού. Για παράδειγμα έχουμε αυτην την στιγμη ασύρματο linK με το ασύρματο δίκτυο των Πατρών και δεν θα σταματήσουμε εκει.
Θέλουμε να πειραματιστούμε με την κατασκευή εξοπλισμού με σκοπό τις μεγαλύτερες ταχυτητες εντος δικτύου.
Θέλουμε να μας μάθει ο κόσμος και να καταλάβει τι ειναι αυτο που κάνουμε και αγαπάμε.

Αγάπη για το δίκτυο υπάρχει. Πλάνο όμως δεν υπάρχει.
Σε αυτο όμως δεν φταίμε εμείς.Δυστηχώς δεν μας εχει σταθεί κανείς, ακριβως το αντίθετο θα έλεγα.
Για τον λόγο αυτο και για διάφορους άλλους, αυτήν την στιγμη κύριο μέλλημα μας είναι η άρτια συντήρηση και αξιοπιστία του υπάρχοντος δικτύου και των υπηρεσιών του.
Σύντομα θα γίνει και αλλαγη της δομής του δικτύου για περισσότερη σταθερότητα και εμβέλεια.
Υπάρχει και σκέψη για σύνδεση με το δίκτυο της καλαμάτας μέσο Ζαχάρως και ενδιάμεσων κόμβων.
Ολα αυτα με την ταπεινη συνδρομη των 25 ευρω τον χρόνο απο τα μέλη μας και σίγουρα απο την τσέπη όλων μας όταν χρειάζετε.

Οι υπηρεσίες μας ειναι ανταλλαγη αρχείων, Voip server, κάποιοι server παιχνιδιων , Instant messaging, team speak server....
Internet δεν υπάρχει στο δίκτυο αλλα εάν κάποιος πάροχος μας δωσει μια γρήγορη γραμμη, η υποδομη που έχουμε επιτρέπει να την μοιράσουμε στους χρήστες. Υπάρχουν και κάποια Hot Spot μέσα στην πόλη που προς το παρόν δίνουν πρόσβαση μόνο στο δίκτυο μας.
Άδεια για να συνδεθήτε δέν χρειάζεστε, απλα εαν θέλετε γίνεστε μέλος του συλλόγου μας.
Ο εξοπλισμος ειναι ενα θεμα που πρεπει να δουμε μαζι καθως υπάρχουν αρκετες εναλλακτικες λύσεις.
Ενδεικτικα χρειάζετε μία κεραία , ενα routerboard με λειτουργικο Mikrotik ,ένα feeder για το πιάτο και μερικα άλλα μικρα ανταλλακτικα (καλώδια , βύσματα...)
Ο τρόπος σύνδεσης ειναι με απευθείας στόχευση της κεραίας σας στην κεντρικη κεραια του δικτύου μας.
Η κεραία σας μπορει να ειναι ενα απλο δορυφορικο πιάτο , οπως χρησιμοποιουμε εμεις , ή εαν θέλετε να επενδύσετε σε μια κατευθυντικη κεραια.
Επειδη λοιπον η σύνδεση ειναι κεντρικη , πρέπει να υπάρχει άμεση οπτικη επαφη χωρις εμπόδια μπροστα.

Σίγουρα οι απορίες σας ειναι πολλές και καλό θα ήταν όταν μπορέσετε να κανονίσουμε μια συνάντηση να τα πούμε απο κοντά.
Πάντως άσχετα με την τελικη απόφαση σας για την συνδεση ή μη στο δίκτυο μας , θα εκιμούσαμε πάρα πολύ την γνώμη σας, τις γνώσεις και τις συμβουλές σας.
Για οποιαδήποτε ερώτηση σας θα είμαστε εδω για να απαντήσουμε .
 

koRkodilas

Well-Known Member
Wireless Neutrons
Εγγραφή
7 Ιουνίου 2009
Αναρτήσεις
1.198
Reaction score
29
Points
48
ενα εχω να πω.. ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ!!!! :)
τι κατεβατο ηταν αυτο θεουλη μου...

οπως πολυ σωστα ειπε ο raven η ολη προσπαθεια εχει βασιστει στην αδειοδοτηση της χρησης ορισμενων συχνοτητων απο την ΕΕΤΤ υπο συγκεκριμενους ορους.
Για να μην το περιπλεξω με αλλο ενα μακροσκελες σχολιο μπορουμε να πουμε πως ειμαστε οι ραδιοερασιτεχνες του 21ου αιωνα! Και τπτ αλλο..
Απο εκει και περα χρησιμοποιουμε τις απειρες δυνατοτητες που μας δινουν τα δικτυα υπολογιστων για να στησουμε πλειαδα χρησιμων υπηρεσιων και προφανως με μη κερδοσκοπικο χαρακτηρα.

Για να αρχισουμε να μπαινουμε ,ομως, στο ζουμι πρεπει να πας στο http://wana.awmn.net/ , να δημιουργησεις εναν νεο λογαρισμο και να βαλεις το στιγμα του σπιτιου σου στην σκαφιδια! Ετσι θα μπορεσουμε να δουμε τι οπτικη υπαρχει προς αμαλιαδα και πυργο,αποστασεις, κτλ.. Το τι εξοπλισμος θα απαιτηθει εξαρταται αμεσα απο την ευκολια ή δυσκολια δημιουργιας link.
Στη χειροτερη των περιπτωσεων (χτυπα ξυλο) μπορει να μη βγαινει καν link οποτε να μην εχει νοημα η οποια συζητηση..
 

papaioannoua

New Member
Εγγραφή
5 Μαϊου 2009
Αναρτήσεις
9
Reaction score
0
Points
1
Πόσο σωστό είναι να ρωτήσω ποιος ακριβώς είστε εσείς με το ψευδώνυμο Raven που μου απαντήσατε.

Είστε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου σας? τα γραφόμενά σας δεσμεύουν το σύλλογο σας?

Εάν όχι. Είναι επιτρεπτό να ζητήσω της απαντήσεις από κάποιον που δεσμεύει το σύλλογο σας?

Θέλω να συμμετάσχω αλλά θέλω υπεύθυνες απαντήσεις που δεσμεύουν τον σύλλογο σας στα μέλη του.

Και πάλη συγνώμη για την απρεπή ερώτησή μου.

Θανάσης Παπαϊωάννου
 

Axrst

da SysOp
Staff member
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
3.310
Reaction score
60
Points
48
Περιοχή
Αμαλιάδα
Website
www.axrst.com
Κύριε Θανάση. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια, αλλά και για την κριτική σας. Κάθε γνώμη είναι καλοδεχούμενη. Πόσο μάλλον από κάποιον με πείρα.

Θα προσπαθήσω να απαντήσω σ' όλα τα ερωτήματά σας, ένα προς ένα αλλά πρώτα θα ήθελα να πω δυο λόγια, σχετικά με το σχόλιό σας για τον ερασιτεχνισμό του δικτύου και τους "κανόνες", αλλά και γενικά.

Κατ' αρχάς, δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά από τα λεγόμενά σας κάτι υποπτεύομαι, οτι ίσως δεν ξέρετε τί είναι ένα ερασιτεχνικό ασύρματο δίκτυο. Το δίκτυό μας λοιπόν, ΔΕΝ προσφέρει ίντερνετ στα μέλη του. Προσοχή σ' αυτό. Το δίκτυο είναι μια υποδομή, με την οποία, τα μέλη του μπορούν να έχουν ευρυζωνικότητα και ότι θα μπορούσαν να έχουν με το ίντερνετ. Αλλά σε μεγαλύτερες ταχύτητες. Το ίντερνετ βέβαια, μέσω του δικτύου μας, μπορεί να μοιραστεί σε 2-3 ή περισσότερα μέλη. Να μοιραστούν το κόστος μιας γραμμής δηλαδή και από την Αμαλιάδα, να έχετε ασύρματα ιντερνετ στη σκαφιδά πχ, χωρίς τηλεφωνικές γραμμές κτλ.

(επειδή πρέπει να φύγω τωρα, θα σας απαντήσω για τα υπόλοιπα αργότερα)
 

Axrst

da SysOp
Staff member
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
3.310
Reaction score
60
Points
48
Περιοχή
Αμαλιάδα
Website
www.axrst.com
Ας συνεχίσω με τα υπόλοιπα και πρώτα πρώτα για το ρόλο των μελών του δικτύου.

Όσο για την απάντηση που πήρα στην ερώτησή μου ως προς της υποχρεώσεις αμφοτέρων δεν με χαροποίησε ιδιαιτέρως για να είμαι απολύτως ειλικρινής. Πίστευα και πιστεύω, από την πείρα μου, ότι κάθε προσπάθεια υπεύθυνη, και μάλιστα όταν είναι ερασιτεχνική, και ιδιαιτέρως στα δίκτυα, πρέπει να είναι απολύτως οργανωμένη, σοβαρή και πειθαρχημένη, τα δε μέλη της πρέπει να λειτουργούν σε κοινά απόλυτα αποδεκτούς κανόνες που διέπονται από διεθνείς κανόνες, οι δε χρήστες υπακούουν σε αυτούς τους κανόνες άλλος δεν γίνονται αποδεκτή.

Σε αντίθετη περίπτωση αυτή η ερασιτεχνική προσπάθεια δεν θα έχει αποτέλεσμα, δεν θα φτάσει πουθενά, δεν θα ωφελήσει κανέναν και κύρια δεν θα ευοδωθούν τα όνειρα αυτών που δημιούργησαν το όνειρο αλλά και αυτών που το ολοκλήρωσαν και κυρίως αυτών που το χρηματοδότησαν.

Δημιουργία Δικτύου γιατί αγαπάμε τα δίκτυα μόνο δεν υπάρχει.

Δημιουργία Δικτύου γιατί θέλουμε να φθάσουμε κάπου σταδιακά για να εξυπηρετήσουμε το όνειρό μας είναι ή μόνη αιτία που μπορεί να δημιουργηθεί ένα δίκτυο.
Τα δίκτυα είναι μέσα εξυπηρέτησης υπηρεσιών προς τους χρήστες που είναι το κοινό τους.
Άλλος είναι ακριβά παιχνίδια.
Πρέπει ο ερασιτεχνισμός να σας οδηγήσει στον καλός νοούμενο επαγγελματισμό για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα και η αγάπη σας προσφορά.

Όλα αυτά που λέτε είναι πολύ ωραία. Πραγματικά δίνουν ένα νόημα στο δίκτυο. ΟΜΩΣ υπάρχει ένα μεγάλο όμως....

Από τη στιγμή που το δίκτυο είναι ερασιτεχνικό, από τη στιγμή που βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών του, ΠΩΣ θα υποχρεώσεις τα μέλη να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα; Πως θα υποχρεώσεις τον άλλο, να αφήσει τη δουλειά του, την οικογένειά του για να πάει να στήσει την κεραία; Δεν νομίζω οτι κάτι τέτοιο είναι εφικτό στον ερασιτεχνισμό. Έχετε κάποιο παράδειγμα; Προσέξτε: Εδώ μιλάμε για ένα δίκτυο αρχικά 20 μελών, που μόνο τα 5-6 έχουν τις γνώσεις τις τεχνικές και μόνον αυτά τραβάνε όλο το κουπί. Δεν μπορεί ο ένας να τρέχει συνέχεια και οι άλλοι μόνο να απολαμβάνουν. θα μου πείτε ας, κάνουν κάτι άλλο που μπορούν... εμ... έλα που δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που να είναι "γενικής χρήσης"...

Ακόμη και τώρα, έχουμε άτομα, που απογοητευμένα από την "αδιαφορία" των περισσότερων, τα παράτησαν. Όμως αν καθένας σκεφτόταν έτσι θα είχε διαλυθεί το δίκτυο ήδη. Δυστυχώς δεν είμαστε σε μια μεγάλη περιοχή, να βρεθεί ένας πυρήνας 100 ατόμων στον οποίο, οι 25-30 θα μπορούσαν να ασχοληθούν με τα πιο δύσκολα πράγματα. Και σας ξαναρωτώ: Πως θα κάνουμε τον έναν και τον άλλο, να βάλουν σε δεύτερη μοίρα, οικογένεια και δουλειά;

Έτσι λοιπόν, επαφιόμαστε στην καλή θέληση και τη διάθεση όποιου μπορεί. Όταν και όποτε μπορούμε, κάνουμε πράγματα. Και σας διαβεβαιώ, πως έχουμε καταφέρει πάαααρα πολλά για το μέγεθός μας.

Μακάρι να μας πείτε έναν μαγικό τρόπο, να οργανωθούμε καλύτερα και να γίνουμε πιο "επαγγελματικοί" μέσα στον ερασιτεχνισμό μας.

Ζητώ συγνώμη για της συμβουλές που τολμώ να σας δίνω χωρίς να ξέρω πολλά για σας. Απλά εξέφρασα την άποψη μου στο « πάνω απ' όλα είμαστε μια παρέα και δεν υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα κριτήρια που πρέπει να πληροί κάποιος για να μπει. Ούτε βέβαια, συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δικαιώματα. Το βασικό (εκτός των τεχνικών προϋποθέσεων βέβαια) είναι να μπορούμε να τα βρούμε. Να έχουμε κοινούς στόχους κι επιδιώξεις (για το ποιοί είναι αυτοί από τη μεριά του wana μπορείς να διαβάσεις το καταστατικό στην αρχική σελίδα) και γενικώς να συνεννοούμαστε. Να μιλάμε την ίδια γλώσσα. Σίγουρα θα πουν κι άλλοι τη γνώμη τους. Το πιο επιθυμητό κατ' εμέ για κάποιον είναι να έχει μεράκι να βοηθήσει γενικώς. Να μην στήσει έναν κόμβο και μετά δεν ανταλλάσσουμε κουβέντα.» και θέλω να σας διαβεβαιώσω απόλυτα ότι σας μιλώ από σεβασμό και αγάπη σε αυτό που κάνετε και η πρόθεσή μου είναι να συμβάλω θετικά στην προσπάθειά σας μετά από 35 χρόνια δουλειάς σε αυτό το αντικείμενο όχι βέβαια από τεχνικής πλευράς αλλά παραγωγικής και οργανωτικής πλευράς εάν μου δώσετε και μου επιτρέψετε να συζητήσω μαζί σας το πλάνο του project σας.

Το σωστό και φιλόδοξο πλάνο, η σωστή οργάνωση οι κανόνες παιχνιδιού, αλλά και ο άρτια βάση προδιαγραφών εξοπλισμό σας και ή αδιάλειπτη χρηματοδότηση του μέσο των πηγών εσόδων του μπορεί να είναι αυτά που θα δείξουν το πόσο και προς τα πού και για ποια αιτία θα εξαπλώσετε το δίκτυο σας. Άλλος θα κτίζεται πάνω στην άμμο διακινδυνεύοντας κάποια στιγμή να καταρρεύσει όλο το οικοδόμημα σαν χάρτινος πύργος χάνοντας χιλιάδες ευρώ επενδύσεων έστω και στην μορφή του χαρτζιλικιού σας .

Είναι επίσης σημαντικό να διευκρινιστεί η σταθερότητα και διατηρήσεις του δικτύου αλλά και η αποδοτικότητα υπηρεσιών για της οποίες κτίστηκε αυτό, δημιουργώντας έτσι την πεποίθηση εμπιστοσύνης του μέλους ή του χρήστη για την συμμετοχή του σε αυτό.

Εμπιστοσύνη και μόνο εμπιστοσύνη.

Μακάρι να τα δούμε και να τα συζητήσουμε αυτά από κοντά και να είναι εφαρμόσιμα στην περίπτωσή μας. Μακάρι. Επίσης μακάρι να είστε εσείς αυτός ο κρίσιμος κρίκος που θα μας κάνει να ενωθούμε και να αποδώσουμε καλύτερα. Εδώ με δυσκολία βρίσκουμε υποψήφιους για το ΔΣ...

Επιστροφή στην πραγματικότητα και όχι στην θεωρία.
Η θέση μου είναι στο λόφο της Σκαφιδιάς πάνω από το ξενοδοχείο “Alde mar” μέσα στο χωριό και όχι στον παραλιακό οικισμό. Έχω θέα αριστερά το κάστρο της Κυλλήνης στο κέντρο την Αμαλιάδα δεξιά τον Πύργο Ηλείας χωρίς να με διακόπτη τίποτα.

Η θέση ακούγεται τέλεια. ίσως μέσω εσάς εξαπλωθούμε προς τα νότια. Το μόνο που πρέπει να περιμένουμε αυτή τη στιγμή, είναι να περάσει το δίκτυό μας στη β' φάση του και να δημιουργηθεί ο νέος κόμβος, μέσω του οποίου φαντάζομαι μπορούμε να βγάλουμε το link. Αυτό μπορεί να γίνει σε 1 εβδομάδα, μπορεί και σε 2 μήνες. Πάντως μέσα στο καλοκαίρι οπωσδήποτε. Όπως είμαστε τώρα, δεν μπορείτε να συνδεθείτε με σωστό τρόπο.


Ως προς το τι εξοπλισμό αναφέρθηκα ότι «Διαθέτω τον απαραίτητο εξοπλισμό για Backbone Node, και Local Hot-Spot»και όχι ότι έχω τον εξοπλισμό. Ο εξοπλισμός θα αγοραστή τώρα βάση των προδιαγραφών σας.

Ο εξοπλισμός θα πρέπει να είναι γενικά:

  • 1 δορυφορικό πιάτο διαμέτρου 1μ,
  • 1 feeder 5,4 ghz
  • καλώδιο lmr 400 όσο χρειαστεί με βύσματα,
  • 1 router κατά προτίμηση routerboard
  • εξωτερικό κουτί
  • καλώδιο δικτύου
  • βίσματα, τροφοδοτικά.
  • Ασύρματες κάρτες δικτύου μία για κάθε κεραία (πχ μία για το backbone και μια για access point)
  • κεραία για το AP omni

Στο τέλος Μαΐου αρχές Ιουλίου θα έρθω στην Σκαφιδιά και θα μείνω μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου. Σʼ αυτό το διάστημα θα κάνω την εγκατάσταση εάν μου το επιτρέψετε. Αναφέρομαι και πάλι στο εάν μου το επιτρέψετε γιατί :

1. δεν γνωρίζω από ποιόν πρέπει να πάρω την άδεια

2. τι είδους άδεια πρέπει να πάρω

3. τι εξοπλισμό πρέπει να αγοράσω

4. πού θα συνδεθώ

5. Τι υπηρεσίες θα αποκτήσω σήμερα

6. Τι υπηρεσίες το δίκτυο θα προσφέρει στο μέλλον

1,2 Σύμφωνα με απόφαση της ΕΕΤΤ, η χρήση ασύρματου δικτύου είναι σαν την χρήση τηλεόρασης. ΔΕΝ χρειάζεται ειδική άδεια για τις κεραίες και τον εξοπλισμό. Σύμφωνα με τους πολεοδομικούς κανόνες, μπορείτε να εγκαταστήσετε στην ταράτσα σας ιστό για κεραίες, μέχρι και 4 μέτρα χωρίς να χρειάζεται άδεια.

3. Για τον εξοπλισμό τα είπα παραπάνω. Πιο συγκεκριμένα θα τα πούμε και από κοντά.

4. Θα συνδεθείτε με κάποιον από τους κόμβους μας που θα μπορέσει να διαθέσει κι αυτός έναν εξοπλισμό επιπλέον. Στον νέο δικό μου κόμβο πχ προτίθεμαι να διαθέσω εξοπλισμό για bblink.

5. Οι υπηρεσίες που μπορείτε έχετε σήμερα:
α. ανταλλαγή αρχείων
β. Τηλεφωνία Voip
γ. instant messaging
δ. Δικτυακά παιχνίδια
ε. αν επιθυμείτε χώρος στον server στο internet για προσωπική σελίδα, blog ή ότι άλλο
στ. e-mail της μορφής papaioannoua@wana.gr
ζ. σχεδίαση, εφαρμογή, κατασκευή οποιασδήποτε δικτυακής τεχνολογίας για δοκιμή η ανάπτυξη του δικτύου.
η. Μοίρασμα μιας adsl σύνδεσης αν βρείτε κάποιον να την μοιραστείτε.
θ. γενικά μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε υπηρεσία μπορεί κάποιος να έχει και με το internet, αρκεί να βρεθεί κάποιος να την υλοποιήσει. πχ δικτυακό ραδιόφωνο ή streaming video σήματος κτλ.

6. Όλα αυτά τώρα έχουν μια εφαρμογή σε μια περιοχή από το Αγρίνιο και την Πάτρα έως την Αμαλιάδα. Όσο μεγαλώνει το δίκτυο τόσο θα μπορεί να εμπλουτίζεται με νέα μέλη και πιθανών υπηρεσίες. Σκοπός μας είναι όλη η Ελλάδα να γίνει μια ασύρματη κοινότητα. Στην δικαιοδοσία μας είναι προς το παρόν να συνδεθούμε με τους Καλαματιανούς!
 

Axrst

da SysOp
Staff member
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
3.310
Reaction score
60
Points
48
Περιοχή
Αμαλιάδα
Website
www.axrst.com
(συνέχεια)

Είναι κρίσιμο για μένα για να καταλάβω που θέλω να συμμετάσχω να μου απαντήσει κάποιος υπεύθυνα :



· Με τι άδεια λειτουργείται

· Τι δικαιώματα σας δίνει αυτή η άδεια


Σας απάντησα παραπάνω

· Γιατί κάνατε αυτό το δίκτυο


Γιατί δεν μπορούσαμε με το ίντερνετ να πετύχουμε όλα αυτά που έχουμε. (τις υπηρεσίες που ανέφερα παραπάνω) + την γρήγορη ταχύτητα. Επιπλέον γιατί μας αρέσει να καινοτομούμε και να πρωτοπορούμε.

· Ποια η χρησιμότητα στους δημιουργούς, συμμετέχοντες, και χρήστες.


Η απολαβή των παραπάνω υπηρεσιών και οι παραλλαγές τους. Πχ, έχω τηλέφωνο χωρίς χρέωση από το σπίτι μου στη σχολή μου, μπορώ με μια ip κάμερα να βλέπω τι γίνεται κι όταν λείπω ktl συν του οτι μ' αρέσει να τα "φτιάχνω" μόνος μου όλα αυτά.

· Τι ελκυστικό προσφέρει σε κάποιους που θέλουν να συμμετάσχουν

· Γιατί πιστεύεται ότι κάποιος πρέπει να συμμετάσχει στην προσπάθειά σας και για ποιόν λόγο

· Τι προσδοκούν οι δημιουργοί του, οι συμμετέχοντες και οι χρήστες του


Λίγο πολύ πιστεύω οτι έχω απαντήσει πιο πάνω. Μόνο να πω, οτι δεν θέλουμε να κάνουμε ή να πείσουμε κάποιον να συμμετέχει στην προσπαθειά μας.
Θέλουμε αν συμμερίζεται το ίδιο μεράκι και σκέφτεται παρόμοια, να έρθει αυτός μαζί μας, για να εκπληρώσουμε μαζί τους σκοπούς μας. Και λέγοντας σκοπούς, ο κύριος είναι η μεγάλη επέκταση του δικτύου. Τουλάχιστον αυτός φαντάζει εφικτός τώρα και με τις υπάρχοουσες συνθήκες. Μεγαλύτερο δίκτυο, σημαίνει και περισσότερα αρχεία, περισσότερες πληροφορίες, καλύτερες υπηρεσίες. κτλ.

· Ποια είναι η εικόνα που θέλετε να έχει για εσάς ή υπεύθυνη πολιτεία και κοινωνία


την εικόνα των πρωτοπόρων και των ατόμων που κάνουν κάτι καλό για τον τόπο τους.

· Τι ζητάτε από την πολιτεία


Πλέον τίποτα. Μας έχει απογοητεύσει πλήρως και κοιτάμε να πορευτούμε μόνοι μας.



Απαντώντας υπεύθυνα,

Χρήστος Αθανασόπουλος
ο πρώτος χρονικά πρόεδρος του wana
τώρα απλό μέλος του συλλόγου
 

papaioannoua

New Member
Εγγραφή
5 Μαϊου 2009
Αναρτήσεις
9
Reaction score
0
Points
1
Κύριε Αθανασόπουλε σας ευχαριστώ για την υπεύθυνη απάντηση που δώσατε στα διάφορα ερωτήματά μου.

Δεν σας κρύβω όμως ότι με απογοήτευσε ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεστε και προσπαθείτε να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας όταν μου λέτε . « δεν θέλουμε να κάνουμε ή να πείσουμε κάποιον να συμμετέχει στην προσπάθεια μας. Θέλουμε αν συμμερίζεται το ίδιο μεράκι και σκέφτεται παρόμοια, να έρθει αυτός μαζί μας, για να εκπληρώσουμε μαζί τους σκοπούς μας. Και λέγοντας σκοπούς, ο κύριος είναι η μεγάλη επέκταση του δικτύου » . Αντιλαμβάνομαι ότι δεν θέλετε να πείσετε κανέναν να έλθει μαζί σας ή να συμμετάσχει στην προσπάθειά σας, θέλετε να έλθει αυτός από μόνος του εάν έχει μεράκι να έλθει μαζί σας για να εκπληρώσετε μαζί του τους σκοπούς σας.

Θέλω να πίσω εσάς και τα μέλη του συλλόγου σας με όση ειλικρίνεια και εμπειρία διαθέτω, αλλά κύρια με απόλυτο σεβασμό στις αξιέπαινες προσπάθειες για την επιτυχή πραγματοποίηση του ονείρου σας, ότι αυτός ο δρόμος που έχετε επιλέξει δεν έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας, γιατί κυνηγάτε ένα στόχο που ο καθένας τον σχεδιάζει τον διαμορφώνει και τον εκτελεί με διαφορετικό δικό του τρόπο. Είναι ο τρόπος με τον οποίο εσείς ερμηνεύεται την ένια του ερασιτεχνικού δικτύου, ή του ερασιτεχνισμού. Γιʼ αυτό άλλωστε φέρατε και σαν παράδειγμα τους ερασιτέχνες του ραδιοφώνου οι οποίοι είναι μονάδες αυτόνομες λειτουργούσες με χιλιάδες ακροατές χωρίς να εξαρτάτε η ύπαρξη της μίας από την ύπαρξη της άλλης. Τα δίκτυα ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά δεν υπακούουν στους ίδιους κανόνες γιατί είναι μία αλληλουχία οργανωμένων μονάδων που η ύπαρξη και χρησιμότητα τους εξαρτάτε απόλυτα από το σύνολό τους και όχι από τον εαυτόν τους, γιʼ αυτό και όλοι είναι πειθαρχημένοι στους ίδιους κανόνες.

Τι θα συνέβαινε αν κάποιος δεν σας καταλαβαίνει ή δεν ξέρει ή έχει αντίθετη άποψη από την δική σας ή βαρεθεί ή κουραστεί ή δεν έχει ποια την επιθυμία να συνεχίσει τότε το οικοδόμημά και η φιλοσοφία σας καταρρέει.

Αυτό ομολογείται όταν μου λέτε ότι « με δυσκολία βρίσκουμε υποψήφιους για το ΔΣ » ή « Από τη στιγμή που το δίκτυο είναι ερασιτεχνικό, από τη στιγμή που βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών του, ΠΩΣ θα υποχρεώσεις τα μέλη να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα; Πως θα υποχρεώσεις τον άλλο, να αφήσει τη δουλειά του, την οικογένειά του για να πάει να στήσει την κεραία; Δεν νομίζω οτι κάτι τέτοιο είναι εφικτό στον ερασιτεχνισμό. Έχετε κάποιο παράδειγμα; Προσέξτε: Εδώ μιλάμε για ένα δίκτυο αρχικά 20 μελών, που μόνο τα 5-6 έχουν τις γνώσεις τις τεχνικές και μόνον αυτά τραβάνε όλο το κουπί. Δεν μπορεί ο ένας να τρέχει συνέχεια και οι άλλοι μόνο να απολαμβάνουν. θα μου πείτε ας, κάνουν κάτι άλλο που μπορούν... εμ... έλα που δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που να είναι "γενικής χρήσης"

ή «Ακόμη και τώρα, έχουμε άτομα, που απογοητευμένα από την "αδιαφορία" των περισσότερων, τα παράτησαν.» τι άλλο χρειάζεται να πω εγώ για να σας πίσω περί των απόψεών μου.

Τα εγχειρήματα αυτά διαρκούν όσο υπάρχουν οι δημιουργοί τους μετά εξαφανίζονται και ξεχνιόνται.

Είμαι σίγουρος όμως ότι δεν το θέλετε αυτό. Τα Backbone δίκτυα για να δημιουργηθούν και να υλοποιηθούν με επιτυχία, εξυπηρετώντας τους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκαν, χρειάζονται προσδιορισμένο μακροπρόθεσμα ξεκάθαρο στόχο, κατανοητό και πιστευτό από όλους τους συμμετέχοντες, απόλυτη αυστηρότητα στα στάδια του σχεδιασμό τους σε τοπολογία, τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές με μαξιμαλιστικές απαιτήσεις παροχής υπηρεσιών προς τους χρήστες που θα τα χρησιμοποιήσουν, αντλώντας έσοδα επιβίωσης (και όχι κέρδους εάν δεν το θέλουν) από τα μέλη, τους χρήστες, τους δωρητάς, την διαφήμιση, και κυρίως της υπηρεσίες τους ή από το κράτος εφʼ όσον βέβαια αποδεικνύουν ότι είναι χρήσιμα για τον σκοπό που δημιουργήθηκαν.

Αλλιώτικα δεν έχουν έσοδα παρά μόνο φτωχές συνδρομές από τα απογοητευμένα μέλη τους που φυλλοροούν και συντηρούνται μόνο από τους ονειροπόλους,…… μέχρι και αυτή να καταρρεύσουν.

Αυτοί λοιπόν οι κανόνες ισχύουν είτε σε ερασιτεχνικά είτε σε επαγγελματικά δίκτυα με διάφορους τρόπους σχεδιασμού ιδιοκτησίας τους (των δικτύων) όπως Σύλλογοι, Εταιρείες, Πανεπιστήμια, ή ακόμα και άτομα είτε ως κερδοσκοπικοί οργανισμοί είτε ως μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί αναγνωρισμένη από το επίσημο κράτος όπως και εσείς. Άλλος δεν προσελκύουν κανέναν για να τα χρησιμοποίηση. Ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά
Άλλωστε είστε έμπειρος και ξέρεται ότι δίκτυα άναρχα δεν υφίστανται.

Θα ήθελα βέβαια να ξεκαθαρίσω τι εννοώ με τον όρο δίκτυα. Εννοώ τα Backbone δίκτυα, ευρύζωνικά ή όχι.

Ως προς τα μέλη τώρα. Είναι λογικό να συμβαίνουν όλα αυτά που μου λέτε ότι συμβαίνουν. Και είναι βέβαιο ότι όταν κανείς προσπαθεί να κρατήσει ένα τόσο ακριβό χόμπι, με ένα τόσο άναρχο τρόπο, χωρίς να του προσφέρει τίποτα, παρά μόνο ελάχιστες συναισθηματικές συγκινήσεις, είναι σίγουρο ότι θα κουραστεί και θα διαθέτη όλο και λιγότερο χρόνο σε αυτό. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που θα το διατηρούσαν ακόμα και μόνοι τους εάν είχαν την απαραίτητη οικονομική δυνατότητα και για σας τους ελάχιστους έτσι είναι….. Ονειροπόλοι, άνθρωποι της αυτοθυσίας.

Θέλω να είστε σίγουρος/οι ότι δεν τη βρίσκω ασκώντας ανέξοδη κριτική, από την ασφαλή καρέκλα μου, σε κάποιους που επί τρία χρόνια πασχίζουν και παλεύουν στον ελεύθερο τους χρόνο εγκαταλείποντας τη δουλειά και την οικογένειας τους για να στήνουν κεραίες σε ταράτσες εξυπηρετώντας το όνειρο τους.

Αντίθετα σας σέβομαι και σας επαινώ, από τον πρώτο έως τον τελευταίο, υποκλίνομαι στην προσπάθειά σας.

Μπράβο σας.

Όμως κάντετο σωστά.

Με ρωτάτε ένα υπάρχουν παραδείγματα που ερασιτέχνες έκαναν πράγματα επαγγελματικά ή ερασιτέχνες που εξελίχθηκαν σε επαγγελματίες ή δίκτυα που ξεκίνησαν ερασιτεχνικά και εξελίχθηκαν σε επαγγελματικά?

Χιλιάδες παραδείγματα. Δεν θέλω όμως να αναλωθώ σε αυτά. Θέλω όμως να σας βεβαιώσω ότι όλες οι εταιρείες τρίβουν τα χέρια τους όταν κάποιοι αφελείς ερασιτέχνες τους ανοίγουν αγορές για να έλθουν αυτή με την οικονομική ευρωστία που διαθέτουν με μία κίνηση να τους πάρουν την προσπάθειά τους και να την κάνουν δική τους.

Γιʼ αυτό οι ερασιτέχνες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και για το τι κάνουν, πώς το κάνουν, πότε το κάνουν, και μέχρι πού θα το φθάσουν για να το μετεξελίξουν.

Μου γράφεται ότι «μιλάμε για ένα δίκτυο αρχικά 20 μελών, που μόνο τα 5-6 έχουν τις γνώσεις τις τεχνικές και μόνον αυτά τραβάνε όλο το κουπί. Δεν μπορεί ο ένας να τρέχει συνέχεια και οι άλλοι μόνο να απολαμβάνουν. θα μου πείτε ας, κάνουν κάτι άλλο που μπορούν... εμ... έλα που δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που να είναι "γενικής χρήσης"... » Πιστεύω ότι μόνο σας αποδεικνύεται το πρόβλημα και τόσο γλαφυρά. Αναδεικνύεται ότι αυτή η προσπάθεια έχει μόνο τεχνικές υποχρεώσεις και τίποτα άλλο. Δεν είναι καθόλου έτσι. Αυτή η προσπάθεια θέλει ανασχεδιασμό από την βάση της. Θέλει αλλαγή στόχευσης, Οργάνωσης, Μάρκετινγκ, Πόρων, και κυρίως υπηρεσιών που να κάνουν το δίκτυο ζητούμενο και ελκιστικό από περισσότερους χρήστες.

Να το αναζητήσουν απλή άνθρωποι που θα έχουν ανάγκη των υπηρεσιών σας.
Να το αναζητούν επαγγελματίες που θα έχουν ανάγκη των υπηρεσιών σας.

Να αναζητούν την σύνδεσή τους μαζί σας άλλες πόλεις και άλλη Νομοί που συνδεόμενοι θα το προβάλουν ως επιτυχία.

Να σας αναζητήσουν οι αρχές του τόπου γιατί θα τους προσφέρεται.

Να σας αναζητούσουν οι πολιτικοί γιατί θα επηρεάζεται τα σταυρουλάκια τους .

Να σας αναζητήσουν οι αρχές του κράτους γιατί τους κάνατε «υπερήφανους» και να ζητούν να φωτογραφηθούν δίπλα σας γιατί τους προσδίδεται και σας έχουν ανάγκη.

Αυτό εννοώ ανασχεδιασμό με αλλαγή στόχευσης. Είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνεσθε πολύ καλά τι λέω είστε έμπειρος.

Με περισσότερους χρήστες χτίζεις μεγαλύτερο και ισχυρότερο δίκτυο χωρίς να επαφίεστε στην καλή θέληση και τη διάθεση όποιου μπορεί. Δεν μπορείτε να κάνετε πράγματα όταν και όποτε μπορείτε, άσχετα εάν μέχρι σήμερα έχετε καταφέρει πάρα πολλά για το μέγεθός σας.

Τώρα όσο για τους μαγικούς τρόπους οργάνωσης που αναφέρεστε θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είναι και πολύ μαγικοί, τους βρίσκω μάλλον κλασικούς, είναι οι τρόποι οργάνωσης που χρησιμοποίει κάθε σύλλογος, εταιρεία, οργανισμός, ερασιτεχνικός ή επαγγελματικός που θέλει να υφίσταται σε μια οργανωμένη παραγωγική κοινωνία τέτοιων δραστηριοτήτων και χωρίς να αποκλείει την αγάπη του στην παρεήστικη δημιουργία.





Τολμήστε και δεν θα χάσετε τώρα που το πεδίο είναι ακόμα ανοικτό και δεν θα είναι για πολύ ακόμα.



Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι πολλά πράγματα χρειάζονται συζήτηση από κοντά και θα το κάνω γιατί μου αρέσει η προσπάθειά σας.



Όσο για τον κόμβο στην Σκαφιδιά ελέγξτε την τοποθεσία εάν κάνει και ενημερώσαμε.


Θανάσης Παπαϊωάννου
 

Axrst

da SysOp
Staff member
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
3.310
Reaction score
60
Points
48
Περιοχή
Αμαλιάδα
Website
www.axrst.com

Κύριε Θανάση, είναι πραγματικά πάρα μα πάρα πολύ ενδιαφέροντα, αυτά που μας γράφετε στο προηγούμενο μήνυμά σας. Ανυπομονώ να τα πούμε από κοντά και να σας εκθέσουμε την κατάστασή μας καλύτερα για να μας πείτε τις ιδέες σας.

Σχετικά με τον κόμβο. Θα ήταν απαραίτητο να κάνετε έναν κόπο να μπείτε στο http://wana.awmn.net

Εκεί, αφού δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, μπορείτε να προσθέσετε την ακριβή θέση του κόμβου σας, βλέποντας από τον σχετικό χάρτη. Πάτε προσθήκη κόμβου -> Στοιχεία κόμβου -> βρείτε τις συντεταγμένες σας

Βάζετε ένα όνομα για τον κόμβο και κυρίως δηλώνετε την ακριβή του θέση. Το εργαλείο αυτό ενώ έχει ομοιότητες, δεν έχει σχέση με το google maps (παρ΄επιπτόντως στο link Που μας παραθέσατε, δείχνει μια θέση σ' ένα χωράφι δίπλα στο δρόμο ή εγώ δεν βλέπω καλά). Βάζοντας την ακριβή θέση της ταράτσας σας, μας βγάζει σχεδιάγραμμα με αζιμούθιο, και υψόμετρο και δείχνει αν υπάρχει οπτική επαφή με τους ενδιαφερόμενους κόμβους.

Έτσι θα μπορούμε να δούμε αν ακριβώς εμποδίζει κάτι την σύνδεση με κάποιον κόμβο μας, ή και για μελλοντική χρήση σε σύνδεση με νότια του νομού.

Ελπίζω όταν με το καλό έρθετε, να τα πούμε κι από κοντά και να βάλουμε μπροστά για μια ακόμη επέκταση του wana!
 

papaioannoua

New Member
Εγγραφή
5 Μαϊου 2009
Αναρτήσεις
9
Reaction score
0
Points
1
Σας έστειλα το Link Lat 37.698134 και Lon 21.329259


Θανάσης Παπαϊωάννου
 

koRkodilas

Well-Known Member
Wireless Neutrons
Εγγραφή
7 Ιουνίου 2009
Αναρτήσεις
1.198
Reaction score
29
Points
48
κ Παπαιωαννου παρατηρω τρομερο ζηλο σε αυτα που γραφετε.. Θα παει χαμενος και ειναι κριμα..

1) Απαγορευεται δια νομου η κερδοσκοπικη/εμπορικη/επαγγελματικη εκμεταλλευση ολων οσων κανουμε!! Καμια κουβεντα για αυτο.. Ο,τι εχουμε φτιαξει ενα ερασιτεχνικο και 8α παραμεινει ερασιτεχνικο.

2) Δε μας παρομοιασα με τους ερασιτεχνικους ραδιοφωνικους σταθμους, αλλα με τους ραδιοερασιτεχνες. Καμια σχεση οι πειρατες με τους νομιμους ερασιτεχνες. Μη δινουμε και λαθος εντυπωσεις.

3) Αφιερωνετε τοσο πολυ χρονο σε μακροσκελεστατες δημοσιευσεις και οχι ενα λεπτο για να δηλωσετε την τοποθεσιας σας στο wana.awmn.net !!!!!!!! Πως δηλαδη θα μπορεσουμε να δουμε αν μπορειτε να συνδεθειτε???????????????????????????????????????????????? Σας το ειπαμε επανειλημμενως πως μονο ετσι μπορουμε να εχουμε καποιες χρησιμες πληροφοριες.

4) Η Αθηνα ειναι ατιμη και παραπλανει.. Να πιουμε ενα καφεδακι μαζι και καλαμπουρισουμε και λιγο.. Δυστυχως ή ευτυχως δεν υπαρχει ανωνυμια. Η καθε αποψη συνδυαζεται με το προσωπο..
 

Axrst

da SysOp
Staff member
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
3.310
Reaction score
60
Points
48
Περιοχή
Αμαλιάδα
Website
www.axrst.com
Σας έστειλα το Link Lat 37.698134 και Lon 21.329259


Θανάσης Παπαϊωάννου

Αυτό δεν αρκεί. Τον κόμβο πρέπει να τον δηλώνει ο ιδιοκτήτης του στο wind. Δεν είναι σωστό να πάω εγώ να δηλώσω για δικό μου κόμβο το σπίτι σας... Άλλωστε είναι κάτι εύκολο. Σε 5 λεπτά θα το έχετε κάνει.

Το google maps που μας στείλατε, δεν κάνει δουλειά.
 

papaioannoua

New Member
Εγγραφή
5 Μαϊου 2009
Αναρτήσεις
9
Reaction score
0
Points
1
Μήπως δεν μπήκατε μέσα στο WANA WIND προκειμένου να δείτε ότι έχω τοποθετήσει τον κόμβο όπως μου ζητήσατε από εχτές (Κόμβος Skafidia (#72)) πριν από τα δυσμενή και επικριτικά σχόλια σας?


Πρέπει πριν επιπλήξουμε κάποιον να είμαστε σίγουροι ότι ορθώς τον επιπλήττουμε. Όσο για τον τρόπο που τον επιπλήττουμε θα ήθελα, τουλάχιστον ως προς το πρόσωπό μου, να είναι λίγο ποιο κόσμιος. Η ευπρέπεια και ευγένεια μεταξύ συνομιλητών ιδιαίτερα σε δημόσια συζήτηση είναι απαραίτητη. Αυτό επιτάσσει τουλάχιστον η δεοντολογία ενός φόρουμ Επιστημονικού συλλόγου που απευθύνεται σε κοινό.

Νόμιζα ότι συνομιλούσα με επιστήμονες. Φαίνεται ότι έκανα λάθος.


Τώρα, απευθυνόμενος πάντα στον κ. koRkodilas, όσο για το ειρωνικό σας ύφος στο «… Παπαϊωάννου παρατηρώ τρομερό ζήλο σε αυτά που γράφετε.. Θα πάει χαμένος και είναι κρίμα..» ίσως να έχετε δίκαιο θέλω να είστε σίγουρος ότι δεν θα συμβεί αυτό, γιατί τώρα είμαι σίγουρος ότι αρχίζω να σας γνωρίζω ποιο καλά και να καταλαβαίνω τα προβλήματά σας καλύτερα.

Επίσης θα ήθελα να σας βεβαιώσω πάλι από την εμπειρία μου ότι πράγματι δεν χρειάζεστε βοήθεια και ιδιαίτερα την δική μου γιατί με βεβαιώσατε ότι τα γνωρίζεται όλα.
Ελπίζω αυτή την φορά να μην σας κούρασα.



Χάρηκα για την γνωριμία σας κύριε Αθανασόπουλε.



Αθανάσιος Παπαϊωάννου

 

Axrst

da SysOp
Staff member
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
3.310
Reaction score
60
Points
48
Περιοχή
Αμαλιάδα
Website
www.axrst.com
Μήπως δεν μπήκατε μέσα στο WANA WIND προκειμένου να δείτε ότι έχω τοποθετήσει τον κόμβο όπως μου ζητήσατε από εχτές (Κόμβος Skafidia (#72)) πριν από τα δυσμενή και επικριτικά σχόλια σας?

Αν από το παραπάνω μήνυμά μου, βγάλατε το συμπέρασμα οτι σας επιπλήττω και σας επικρίνω, τότε λυπάμαι. Το μόνο που είπα, είναι οτι θα σας πάρει 5 λεπτά και δεν είναι δύσκολο. Δεν μπορώ να κάθομαι και να κοιτάζω συνέχεια το wind ποιός έχει καταχωρήσει κάποιον κόμβο. Θεώρησα, οτι με το που θα το βάζατε, θα το λέγατε. Τέλος πάντων, ας μην δώσουμε συνέχεια.

Χάρηκα για τη γνωριμία.
 

koRkodilas

Well-Known Member
Wireless Neutrons
Εγγραφή
7 Ιουνίου 2009
Αναρτήσεις
1.198
Reaction score
29
Points
48
συνεννοηση μπουζουκι.. εγω εννοω -και αυτο εγραψα- πως αφιερωνετε τοσο χρονο για να γραψετε προβληματισμους, να δωσετε λυσεις, να κανετε προτασεις σε ενα κοινο που παιζει μεγαλο ρολο η προσωπικη επαφη και γνωριμια. Πανω απο ολα ειμαστε ενα community το οποιο συνεχως μεγαλωνει.
Εννοω οτι δυσκολα θα πιασουν τοπο τα λογια σας πρωτου γνωριστουμε. και ειναι κριμα διοτι ειναι προφανες οτι διαθεσατε αρκετο χρονο.
Και οταν μπειτε με το καλο στο δικτυο θα δειτε την πραγματικη φυση των προβληματων που υπαρχουν. Σιγουρα το δικτυο χρειαζεται λυσεις αυτη τη στιγμη και θελουμε ατομα που θα εισχωρησουν σε αυτο, θα δουν τα προβληματα του και θα δωσουν ιδεες.
Δε γινεται να δωσετε λυσεις σε αυτα που σας αναφερουμε γιατι στο κατω-κατω μπορει να μη ειμαστε καλοι στην περιγραφη των καταστασεων αυτων και να δινουμε λαθος εντυπωσεις..

και οχι, δεν μπηκα στο WANA WIND
 
Top Bottom