Καλώς ήλθατε στο Wireless Amateur Network of Amaliada

Εγγραφείτε τώρα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες μας. Μόλις εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα μπορείτε να δημιουργείτε θέματα, να δημοσιεύετε απαντήσεις σε υπάρχοντα νήματα, να αλληλοεπιδράτε με τους συναδέλφους σας, να αποκτάτε το δικό σας ιδιωτικό messenger και πολλά άλλα. Είναι επίσης γρήγορο και εντελώς δωρεάν, οπότε τι περιμένετε;

Προδιαγραφες εξοπλισμου Clients

koRkodilas

Well-Known Member
Wireless Neutrons
Εγγραφή
7 Ιουνίου 2009
Αναρτήσεις
1.198
Reaction score
29
Points
48
Πλεον οι prospectine clients του wana ψαχουν και βρισκουν μονοι τους εξοπλισμο-thank God!!- οποτε ας θεσπισουμε μονο καποια standards για να εξασφαλιστει η ομαλοτερη δυνατη λειτουργια του δικτυου μας.

1. Οσον αφορα το κεραιοσυστημα του καθε client πρεπει να χρησιμοιειται ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ δορυφορικο πιατο(80cm διαμετρος ειναι αρκετη) με feeder οριζοντιου πολωσεως που να συντονιζει στους ~5.4Ghz.

2. Όσον αφορα την ασυρματη καρτα ή ασυρματο interface (οπως θελετε πειτε το) θα πρεπει να εχει τη δυνατοτητα να κατεβαζει την ισχυ της στο ελαχιστο(βλεπε "0"). Μαρκα,μοντελο,τιμη,τσιπακι ειναι της επιλογης σας.

3. Οσον αφορα το λειτουργικο δεν υπαρχει κανενας περιορισμος περα απο το να υποστηριζει snmp-ε δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο. (PS. Το mikrotik βολευει και θα εχετε περισοτερο support απο τους εντος του δικτυου, αλλα δεν μπορω να σας ωθησω ουτε να αγορασετε ενα κλειστο λειτουργικο, ουτε και να καταφυγετε σε πειρατικες εκδοσεις του.)

Hint: Κερδος θα εχετε αν η ασυρματη συσκευη σας δεν ειναι απλα bridge, αλλα router ετσι ωστε να μπορει να σας αποδωθει ενα subnet για το σπιτικο σας δικτυο.Τοσες IPs εχουμε..

--->Τα παραπανω δεν ειναι υποχρεωτικα, αλλα θα πετυχουμε μεγιστη αποδοση αν τα ακολουθησουμε! Το δικτυο ειναι προτυπο λεεεμε..
 

Axrst

da SysOp
Staff member
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
3.310
Reaction score
60
Points
48
Περιοχή
Αμαλιάδα
Website
www.axrst.com
Πολύ ωραία. Δώσε όμως κι έναν προτεινόμενο εξοπλισμό εκτός από τις προδιαγραφές, κάποιο range τιμής και κάποια μέρη απ' τα οποία μπορούν να τα αγοράσουν...
 

koRkodilas

Well-Known Member
Wireless Neutrons
Εγγραφή
7 Ιουνίου 2009
Αναρτήσεις
1.198
Reaction score
29
Points
48
Χμμμ.. Δε θελω να κανω διαφημισεις σε καταστηματα.. Για εξοπλισμο clients (γιατι μονο clients υπαρχουν μεχρι στιγμης) καλα και πολυ βολικα(poE ready,μικρη καταναλωση,μικροσκοπικα,δεν καταλαβαινουν απο ζεστη-κρυο) ειναι τα wrap της pcengines γυρω στα 100?. Η καλυτερη λυση βεβαια ειναι ενα παλιο pc (pentiumII ή III) με μηδενικο κοστος συν ide-to-CF adaptor και το λειτουργικο σε CF(15-20?). Λυση που εχει και δυνατοτητες επεκτασης χωρις περιορισμους στην ταχυτητα αν κανεις θελησει να βγαλει BB ή να σηκωσει ενα AP.
 
Top Bottom