Καλώς ήλθατε στο Wireless Amateur Network of Amaliada

Εγγραφείτε τώρα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες μας. Μόλις εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα μπορείτε να δημιουργείτε θέματα, να δημοσιεύετε απαντήσεις σε υπάρχοντα νήματα, να αλληλοεπιδράτε με τους συναδέλφους σας, να αποκτάτε το δικό σας ιδιωτικό messenger και πολλά άλλα. Είναι επίσης γρήγορο και εντελώς δωρεάν, οπότε τι περιμένετε;

Φοιτητική εστία: Φραγκαβίλλας

ducky

Member
Wireless Users
Εγγραφή
22 Μαρτίου 2008
Αναρτήσεις
251
Reaction score
2
Points
18
'Αντε, για να πάρει λίγη φόρα το νήμα, ας κάνω την αρχή: Στην ταράτσα: ένα 433 ενισχυμένο ή ταρατσοπισί ή rs pro (μην κάνετε γκριμάτσες ....), όπου μια ασύρματη διεπαφή κοιτάζει το wana, μια τον φίλο τους και μένει και καβάτζα για μελλοντική επέκταση.
Μετά δύο rb 750 (τα απλά ή τα G), που θα αναλάβουν τα dhcp, QoS, τούνελς, διαχείριση χρηστών σε επίπεδο διευθύνσεων mac και ότι άλλο θέλουν σχετικό ..
Σε κάθε ένα απο τα 750άρια, να πέφτουν απο 3 έως 4 AP, κάτι σαν αυτά http://www.aerial.net/shop/product_info.php?cPath=21&products_id=861.
 
K

Kosata

Guest
Πες μας αν όλα τα δωμάτια είναι στην ίδια πλευρά του κτηρίου. Δηλαδή εκεί που είναι η είσοδος; Ή μερικά είναι απ' αυτή την πλευρά και μερικά από την πίσω; Αν είναι η πρώτη περίπτωση με μια panel κεραία και ένα ασύρματο router απέναντι να σας κοιτάζει θα έχετε όλοι πολύ καλό σήμα. Μιας και είναι τα παράθυρα εκεί. Και φυσικά μιλάμε για 802.11b που φτάνει θεωρητικά μέχρι 10 mbps. Άντε g, όχι σε a. Με a, θα συνδέεται ο κόμβος σας με έναν δικό μας.
Τα δωμάτια βρίσκονται και απο την μπροστινή πλευρά και στην "πίσω" με θέα την κουρουτα. Επωμένος θα χρειαστούμε αναμεταδότες = Αυξηση κόστους.

Σύνδεση σε περισσότερους κόμβους είναι λίγο δύσκολο. Από θέμα οπτικής και μόνο. Προς εκείνη την πλευρά της Αμαλιάδας, μόνο ένας κόμβος βρίσκεται, κοντά στο νοσοκομείο. Όλοι οι άλλοι, είναι από το κέντρο και βόρεια. Και αποκλείεται να υπάρχει καλή οπτική επαφή.

Από κόμβο σε κόμβο, οι ταχύτητες φτάνουν και στα 40mbits. Σε εσάς, άντε να πούμε οτι με μέτρια ορατότητα θα φτάσετε 20mbits από τον κόμβο που συνδέεστε. Όμως αυτή δεν είναι και η ταχύτητα του ίντερνετ αλλά του εσωγτερικού μας δυκτίου. Πρακτικά δεν πρόκειται ποτέ να έχετε πρόβλημα. Ο proxy μου κάνει αυτό που λες παραπάνω. Δηλαδή, έχει όριο συνολικά 12 mbits και όταν είναι πολλοί, το μοιράζει. Όταν είναι ένας έχει όριο τα 10. Αλλά, από το πρώτο μήνυμά σου, μου έγραψες οτι το ίντερνετ το θέλετε κυρίως για web απ' ότι κατάλαβα. Τι σε νοιάζει η παραπάνω ταχύτητα; Ακόμη και αρχεία να κατεβάζετε, μια χαρά θα είναι. Εκτός και θέλετε ο καθένας να κατεβάζει από rapidshare ή torrents 24/24. Τότε ναι, δεν θα είναι αρκετή. Πάντως και τα παιδιά στην Καλαμάτα που είχα proxy και από 40 άτομα συνέχεια επάνω του, δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με την ταχύτητα. Πάντως έχετε υπόψην σας, αυτό. Η γραμμή είναι σφαίρα για web, e-mail, κτλ. Για άλλες χρήσεις, θα πρέπει να ψάξετε άλλες λύσεις. Και εννοώ dedicated adsl δική σας μόνο...

Σε αυτό το σημείο κολλάω διότι σίγουρα ο "φοιτητιτό-κοσμός" θέλει ταχύτητα για web και οχι για "wana" network. Οπότε φαντάζομαι πως ενα 500kbps - 1mbps θα ειναι αναγκαίο σε κάθε δωμάτιο = 20/40mbps πράγμα το οποιο φαίνεται άπιαστο όνειρο, κι αν ειναι να γίνει υποδομή για κάτι τέτοιο θα πρέπει να λειτουργεί αλλιώς τσάμπα η διαδικασία και το κόστος αντίστοιχα.

Η ζεύξη του φίλου σας με κάποιον άλλο, σε τί συχνόηττα είναι; Πιθανόν αν είναι σε a, να κάνει χαλάστρα σε μια καθαρή καλή σύνδεση με δικό μας κόμβο. Εκτός και ρυθμίσουμε τις συχνότητες.
Δεν γνωρίζω λογο "εξεταστικής" περιόδου ολοι εχουμε κατανημει τον διαθέσιμο χρόνο μας κυρίως στο διάβασμα.

Μπες στο wind και βάλε το στίγμα σας πάντως. Και καλό είναι να βάλεις και το στίγμα του άλλου που είναι συνδεδεμένος ασύρματα.

Έχω ήδη στο μυαλό μου ένα μοντέλο τοπολογίας που σας ταιριάζει, και μπορώ να σου πω κι εξοπλισμό. Αν και θέλω να αφήσω και κάτι για τον Κορκόδειλα :cool:

Έχω φτιάξει λογαριασμό δεν γνωρίζω ομως την διαδικασία.

40 ατομα δεν ειναι και λιγα.. Δλδ αν καποιος σας δωσει access απο τη δικη του dsl, απλα την ξεχναει. Η καλυτερη λυση ειναι να εξυπηρετειστε απο καποιον proxy ο οποιος θα εχει οριο ανα connection ας πουμε 1-2-3mbit.
Επισης αυτο που ονομαζεις "Δυναμικός έλεγχος του bandwith" απο τη στιγμη που θα συνδεεστε ασυρματα γινεται αυτοματα. Αλλα 40 ατομα πανω σε μια κεραια ειναι αδυνατον. 10 ατομα σε μια κεραια ειναι απλα πολυ δυσκολο.
Ή βαζετε 2-3 κεραιες να καλυπτουν τον χωρο ειτε συνδεεστε ενσυρματα.
Βασικα στειλε καμια φωτο για το πως ειναι η εστια.
Την καλυτερη οπτικη, παντως, πρεπει να την εχουν με motso



αλλος ο proxy της καλαματας και αλλος ο δικος μας, μη μπερδευεσαι.

Σε αυτό θέλω και περισσότερο να εστιάσω το πρόβλημα μας ειναι οτι δεν εχουμε ιντερνετ δεν θέλουμε απλά να αλλάξουμε την μορφη του προβληματος σε: έχουμε ιντερνετ αλλα το bandwidth δεν μας φτάνει να μπουμε... με καταλαβαίνετε θελω να πιστεύω.

Δεν μπερδεύομαι... ο δικός μας είναι πιο γρήγορος :p:p:p

Σε καμιά περίπτωση δεν είναι να συνδέονται όλοι ασύρματα. Εγώ είπα μια πανελ για να συνδέονται μερικοί όοοοοταν και όποτε χρειάζεται. Εννοείται οτι όλοι πρέπει να συνδέονται ενσύρματα. Θα χρειαστούν και κανα 6ρι 8ρια switches.

ΥΓ. Και εδώ που τα λέμε, τα άτομα που μένουν εκεί είναι 40 max. Δεν συμαίνει οτι όλοι θα θέλουν να συνδεθούν ή οτι όλοι θα είναι μέσα ταυτόχρονα. Άσχετα αν εμείς πρέπει να το σχεδιάσουμε για να είναι έτσι.

Την ενσύρματη σύνδεση την ξεχνάμε. Μονο με ασύρματα access points.

'Αντε, για να πάρει λίγη φόρα το νήμα, ας κάνω την αρχή: Στην ταράτσα: ένα 433 ενισχυμένο ή ταρατσοπισί ή rs pro (μην κάνετε γκριμάτσες ....), όπου μια ασύρματη διεπαφή κοιτάζει το wana, μια τον φίλο τους και μένει και καβάτζα για μελλοντική επέκταση.
Μετά δύο rb 750 (τα απλά ή τα G), που θα αναλάβουν τα dhcp, QoS, τούνελς, διαχείριση χρηστών σε επίπεδο διευθύνσεων mac και ότι άλλο θέλουν σχετικό ..
Σε κάθε ένα απο τα 750άρια, να πέφτουν απο 3 έως 4 AP, κάτι σαν αυτά http://www.aerial.net/shop/product_info.php?cPath=21&products_id=861.

Ωραία όλα αυτά, το θέμα ειναι να ξέρουμε οτι θα "αποδόσει" όλο αυτό.


Δυστυχώς, δεν εχω πολυ χρόνο λογο εξετάσεων, και επείδη η μονο προσβασή μου στο internet ειναι μέσω ιντερνετ καφέ το πράγμα δυσκολέυει ακομη περισσότερο. Δοκίμασα να βρώ το ψηλότερο σημειο του κτηριου οπου ειναι στην σκεπή κοντα στον αλεξικέραυνο αλλα δεν υπάρχει κανένα είδος πρόσβασης (σκάλα η οτιδηποτε) για να ανεβω... οποτε ακομη στο ψάξιμο ειμαστε...
 

Axrst

da SysOp
Staff member
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
3.310
Reaction score
60
Points
48
Περιοχή
Αμαλιάδα
Website
www.axrst.com
Λοιπόν μετά απ' αυτά που μας είπες, έχω την εντύπωση οτι δεν χρειάζεστε καθόλου το wana. Γιατί δεν σας ενδιαφέρει το ασύρματο δίκτυο αλλά μόνο το ίντερνετ. Οπότε, δεν υπάρχει και τέτοια λύση από εμάς. Εσείς χρειάζεστε όπως τα περιγράφεις τουλάχιστον δύο ADSL συνδέσεις με load balancing και κάμποσα ασύρματα AP's.

Μάλλον πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ISP. Εμείς αν θέλετε μπορούμε να βοηθήσουμε στη σχεδίαση των ασύρματων AP's.
 

koRkodilas

Well-Known Member
Wireless Neutrons
Εγγραφή
7 Ιουνίου 2009
Αναρτήσεις
1.198
Reaction score
29
Points
48
Αυτο που λεει ο axrst ειναι ευστοχο, να δουμε αν πραγματικα υπαραχει καποια επαφη αναμεσα σε αυτο που θελετε και σε ο,τι μπορει να προσφερει το wana.
Δηλαδη, δε σας ενδιαφερουν καθολου ανταλλαγη αρχειων, gaming, streaming και γενικοτερα αυτη η ενασχοληση με τις ασυρματες ζευξεις? (gιατι εχω την εντυπωση οτι κατι σχετικα με την τεχνολογια ειναι το ΤΕΙ στην αμαλ.)
Αν το μονο ενδιαφερον, ομως, ειναι facebook και κανενα mail τοτε αφενος δεν υπαρχει κανενα σημειο επαφης, αφετερου δεν βλεπω γιατι να μην αρκει στον καθενα τα 2-3mbit που προσφερει ο proxy...?!
Αν παλι ενδιαφερεστε για torrents τοτε μεσω wana ειναι αδυνατον. Βεβαια, δεν υπαρχει αναγκη διοτι μεσα στο δικτυο υπαρχουν "ολα"!
 

ducky

Member
Wireless Users
Εγγραφή
22 Μαρτίου 2008
Αναρτήσεις
251
Reaction score
2
Points
18
Φίλε kosata, το wana είναι μια ομάδα χομπύστες που ο καθένας, όποτε μπορεί και γουστάρει, κλέβει χρόνο απο την δουλειά του, την οικογέννεια του τις σπουδές κοκ και τον προσφέρει αφιλοκερδώς στην ανάπτυξη μιας ασύρματης κοινότητας .... Εγγύηση απόδοσης ή οποιαδήποτε άλλη εξασφάλιση, όπως καταλαβαίνεις, ουδείς ενδιαφέρεται να παρέχει σε κανέναν. Απο την άλλη μεριά, η εμπειρία που έχει συσσωρευτεί όλον αυτόν τον καιρό απο τα μέλη της κοινότητας τις περισσότερες φορές οδηγεί σε πολύ καλά αποτελέσματα, δλδ σε σταθερές ζεύξεις και σε ταχύτητες, που αρκετοί "εργολάβοι" της αγοράς ούτε στον ύπνο τους δεν έχουν πετύχει. Απο αυτά που γράφεις για γραμμές, Mbs και λοιπά φαίνεται, ότι δεν έχεις καθαρή εικόνα για το τι ακριβώς κάνουν οι κοινότητες σαν το wana - δεν είσαι βεβαίως υποχρεωμένος να ξέρεις. Θα σου πρότεινα, ενεντελώς φιλικά και χωρίς να εκπροσωπώ κανέναν, όποτε σου επιτρέψει η εξεταστική σου, να διαβάσεις λίγο περισσότερο τόσο τα νήματα στο δικό μας forum όσο και των άλλων κοινοτήτων: του awmn, pwmn κοκ και μετά να επανέλθεις να τα ξαναπούμε και να δούμε το ζήτημα. Όπως θα διαπίστωσες, η διάθεση να βοηθήσουμε, είναι δεδομένη.
 
K

Kosata

Guest
Αγαπητοί κύριοι,

Θα σας παρακαλούσα να χρησιμοποιείτε πληθυντικό.

Όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενες δημοσιεύσεις αναφέρω πως το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ πρόβλημα της εστίας στην Φραγκαβίλλα είναι η πληροφόρηση (όχι η ανταλλαγή αρχείων). Ουδείς ενδιαφέρετε για την ανταλλαγή αρχείων. Όταν λοιπόν είσαι φοιτητής έχεις ανάγκη να μπορείς να ψάξεις να βρεις στο web πχ πληροφορίες για την πτυχιακή σου ή κάποια παραδείγματα κώδικα σε γλώσσα C# κ.ο.κ. ΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ WEB (ή έστω κυρίως αυτό). Σε προσωπικό επίπεδο, φυσικά και ενδιαφέρομαι να συνδεθώ με το WANΑ, το θέμα ειναι πως δεν μπορώ να πάρω στο λαιμό μου 40 φοιτητές και έναν δεσπότη οι οποίοι θα "Π-Λ-Η-Ρ-Ω-Σ-Ο-Υ-Ν" με την ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ να έχουν INTERNET.

@Axrst εκτιμώ την βοήθεια σας, σίγουρα αν βρεθεί μια λύση, θα σας χρειαστούμε, ωστόσο δεν αποκλείουμε και την πιθανότητα της προσωπικής μου διασύνδεσης με το δίκτυο σας. Θα ανοίξω καινούργιο θέμα όταν θα έχω την οικονομική ευχέρεια.

@koRkodilas έχετε δίκιο σε αυτό που λέτε, σίγουρα δεν μιλάμε για torrent, αλλά όπως είναι γνωστό δεν σκέπτονται όλοι με τον ίδιο τρόπο, όλο και κάποιος θα το προσπαθήσει και θα μας "γονατίσει". Να έχετε πάντα υπόψη σας τον μεγαλύτερο αριθμητικό παράγοντα που παίζει μέσα σε αυτό το πρόβλημα και είναι ο αριθμός 40.

@papaki δεν θα σχολιάσω την απάντηση σας, φαίνεται ξεκάθαρα το πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο σας προσπαθώντας να με θίξετε σε "αδύναμα" σημεία, ενώ στην ΑΡΧΙΚΗ μου δημοσίευση ΑΝΑΦΕΡΩ πως ενδιαφερόμαστε για INTERNET. Θα ηταν κλάσης ανώτερο να μου δώσετε παραπομπές και πληροφορίες ώστε να καλύψω αυτό το κενό.

Ευχαριστώ.
 

koRkodilas

Well-Known Member
Wireless Neutrons
Εγγραφή
7 Ιουνίου 2009
Αναρτήσεις
1.198
Reaction score
29
Points
48
Κατσε..πληθυντικο για να μιλαμε σε σενα ή για να αναφερομαστε στο συνολο των φοιτητων?

Επι του θεματος, ψαξε λιγο το πως δουλευει ο proxy. Διοτι 40 ατομα ταυτοχρονα δεν τα καλυπτει ουτε μια, ουτε και 2 adsl..
Κατα τη δικη μου αποψη, πρεπει να γινει οπως και σε ολες τις εστιες που συνδεθηκαν με μητροπολιτικα δικτυα. Δηλαδη, ΠΡΩΤΑ να φτιαξουν το δικο τους δικτυο για να εχουν ιντερνετ και ΜΕΤΑ, ΚΑΙ ΑΝ υπαρχει ενδιαφερον, να συνδεθει το δικτυο τους με το wana ετσι ωστε και να πειραματιστουν και να αποκτησει περισοτερη πλακα και να ερθουμε πιο κοντα οι δυο κοινοτητες. Το να εξαρτονται, ομως, για ενα facebook απο το wana και οταν υπαρχει καποιο τεχνικο προβλημα να παραπονιουνται στο forum μονο καλο δε θα κανει.
 

motsos

Member
Wireless Neutrons
Εγγραφή
26 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
218
Reaction score
5
Points
18
Age
52
Περιοχή
Amaliada
k. Κοσατα,

ο πληθυντικός αριθμός και ο σεβασμός εμπνέονται, δεν απαιτούνται.Δεν σας απάντησα άμεσα όπως τα άλλα παιδιά γιατί είχα καταλάβει από την αρχή τι ακριβως θέλετε και εσείς και οι συμφοιτητές σας στην εστία.Αν μπορούσα να έχω μια μεγάλη γραμμή ιντερνετ πολύ ευχαρίστως να την μοιραζόμουνα μαζί σας.Προς το παρόν αυτό δεν μπορεί να γίνει.Οι προσωπικές γραμμες ιντερνετ που έχουμε και πληρώνουμε στο σπίτι μας μοιράζονται, όχι από όλους, σε wifi spots όπου μπορει να συνδεθεί κάποιος και να δει τα εμαιλ του και αυτό όχι με μεγαλη ταχύτητα. Αυτό που θέλετε εσείς είναι ασύρματο ιντερνετ στην εστία σας, ότι θα ήθελα και εγώ αν έμενα εκεί.Δυστυχώς δεν προσφέρετε προς το παρόν.Αν έχετε σκοπό να συνδεθείτε στο wana κάποια στιγμή πολύ ευχαρίστως να σας δώσουμε λεπτομέριες. Επίσης πολύ ευχαρίστως μπορουμε να τα πούμε και από κοντα κάποια στιγμή ώστε να μιλήσουμε για ασύρματα δίκτυα, που είναι το χόμπυ μας.Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε πολλά κοινά σημεία επαφής πάνω στο αγαπημένο μας χόμπυ.

Θα ήθελα να σου πώ και τα εξής, χρησιμοποιώντας ενικό γιατί ηλικιακά είσαι «γιός» μου, οπότε μπορώ να σου μιλάω στον ενικό, αντιθετα με εσένα.Μπηκες σε ένα ιδιωτικό φόρουμ που έχει στηθεί με τον ιδρώτα και τον ελεύθερο χρόνο μιας ομάδας ανθρώπων. Είδες κάτι που δε σου άρεσε, γράψτο πιο καλά, πιο όμορφα σε παρακαλώ.Εδώ το φόρουμ είναι το σπίτι μας, φτιαγμένο και πληρωμένο με πολύ κόπο, τους καλούμε όλους μέσα, άλλα δεν ανεχόμαστε τέτοιο ύφος γραφής από κανέναν!!!


Η άποψη μου για το πρόβλημα σου είναι η εξής:Γνωρίζοντας καταστάσεις και το πώς λειτουργεί η εστία , θα σας έλεγα να πάτε με μια καλή πρόταση στο Δεσπότη η οποία να εξηγεί με ωραίο τρόπο το πόσο απαραίτητο είναι το διαδικτυο σημερα στις σπουδές σας και δε θα σας αφήσει έτσι, είμαι σίγουρος για αυτό.Αρκεί να εξηγηθεί καλά ο λόγος που το θέλετε, γιατί δυστυχώς το διαδικτυο για πολλούς είναι συνώνυμο του κακού .
 

ducky

Member
Wireless Users
Εγγραφή
22 Μαρτίου 2008
Αναρτήσεις
251
Reaction score
2
Points
18
Βρε εσύ δεν διαβάζεις καν αυτά που σου γράφω, μου φαίνεται ...... Δεν σου έδωσα links να διαβάσεις; Σιγά μην σου κάνω και υπόκλιση για να σου δώσω πληροφορίες.... Πίσυτεψε με, αν ήθελα να σε θίξω, έχω τον τρόπο μου!. Από μένα τέλος με την πάρτυ σου.
 

Axrst

da SysOp
Staff member
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
3.310
Reaction score
60
Points
48
Περιοχή
Αμαλιάδα
Website
www.axrst.com
Περίεργη τροπή πήρε το topic.... Τελικά ο γραπτός λόγος, είναι πολύ ύπουλο πράγμα. Μπορεί εύκολα κάποιος να παρεξηγηθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως, πως κάποιοι είναι τόσο ευαίσθητοι στην παρεξήγηση... Τέλος πάντων....

Αγαπητέ φίλε,

με συγχωρείς για τον ενικό, δεν είναι θέμα αγένειας, αλλά οικειότητας. Οικειότητας που μπορεί να έχει ένας οικοδεσπότης του forum στους καλεσμένους του. Στην αρχή μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το ευγενικό σου αρχικό μήνυμα. Και είπα από μέσα μου, "πόσο καλή ανατροφή, μπορεί να έχει ένας νέος και σήμερα". Όμως, το να απαιτείς από άτομα που δεν γνωρίζεις, από άτομα που έχουν τουλάχιστον τα διπλάσιά σου χρόνια, που σε καλοδέχθηκαν και που προσπαθούν να σε δουν σαν "ίσο" τους (και γι' αυτό ο ενικός -σε ευπρεπή μάλιστα τόνο) να σου μιλάνε στον πληθυντικό, τουλάχιστον περίεργο θα το χαρακτήριζα.

Επίσης, το να χαρακτηρίζεις το μήνυμα που σου έγραψε ο Φώτης (παπάκι) σε τόσο ευγενικό τόνο, που προσπάθησε να σε βοηθήσει, που σου έδωσε κατεύθυνση για να ψάξεις (αν κι όχι απ' ευθείας links), χαμηλού επιπέδου, και προσπάθεια να σε θίξει, είναι ο ορισμός, της αχαριστίας και της αγένειας. Μπορώ να σε δικαιολογήσω μόνον, λόγω του γραπτού λόγου και της αδυναμίας σου να καταλάβεις το ύφος του. Κάτι που μπορεί να συμβεί σε καθένα, αλλά δεν πάει να πει, οτι αμέσως πρέπει να "την πούμε" στον άλλον... Ίσως να κάνεις λάθος. Δεν το σκέφτηκες αυτό; Μήπως βιάστηκες ν' απαντήσεις;

Τέλος πάντων. Να πούμε κάτι κι επί της ουσίας:

Αφού συμφωνείς οτι χρειάζεστε μόνον web, και αφού σου λέμε οτι γι' αυτό το σκοπό θα είστε καλυμμένοι, δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο ψάχνεις; Φυσικά κι εγγύηση δεν μπορούμε να σου δώσουμε για τίποτα, αφού, ερασιτέχνες όντες, αν αύριο πχ με πατήσει αυτοκίνητο, δεν μπορώ να υποσχεθώ οτι η γυναίκα μου και τα παιδιά μου, θα συνεχίσουν το χόμπυ μου. Ή οτι κάποιος άλλος από το δίκτυο θα συνεχίσει αυτό που έκανα εγώ.

Για να συνοψίσουμε: Αν θέλετε εγγυημένο ίντερνετ, μόνο σε εταιρίες παροχής ίντενρετ (ISP's). Και πάλι θέλει πολύ καλή σχεδίαση για να πετύχεις αυτό που λες. Θέλει να στήσετε εσείς εκεί proxy, κτλ κτλ κτλ. Αν θέλετε ίντερνετ όσο μπορούμε να προσφέρουμε τουλάχιστον και άλλα πλεονεκτήματα μιας ασύρματης κοινότητας, ελάτε να συνδεθείτε στο wana.

Όπως και να' χει, εμείς είμαστε πρόθυμοι να σας βοηθήσουμε.
 
K

Kosata

Guest
@koRkodilas Είναι θέμα δικό σας εάν θα χρησιμοποιήσετε πληθυντικό, εξαρτάται από το εάν αναφέρεστε σε μένα ή στο σύνολο των φοιτητών στην εστία.

Κοιτάξτε, πιστεύω πως και 500kbps σε κάθε δωμάτιο είναι αρκετά για web, και αν λάβουμε και υπόψη, και το ότι θα παιζει δυναμική κατανέμηση του bandwidth, τοτε μια 24Mbps μας καλύπτει άνετα. Δύσκολα και τα 40 άτομα να βρεθούν online την ίδια στιγμή, και ακόμη πιο δύσκολα να έχουν και τα 40 άτομα τον κατάλληλο εξοπλισμό(Ηλεκτρονικό Υπολογιστή) για να χρησιμοποιήσουν την ελεύθερη πρόσβαση στο internet .​

---

@motsos Από πότε η «παράκληση», εκφράζει «απαίτηση» ; Όταν λέω πως «Θα σας παρακαλούσα να χρησιμοποιείτε πληθυντικό» τότε είναι θέμα της δική σας κρίσης αν τον χρησιμοποιήσετε ή όχι , εγώ δεν σας ανάγκασα ούτε σας απαίτησα να μου μιλάτε στον πληθυντικό. Αντιθέτως σας παρακάλεσα να τον χρησιμοποιήσετε. Μην βάζετε λόγια στο στόμα μου.

Στην πρώτη μου δημοσίευση εχω επισυνάψει δυο βασικά ερωτήματα (1ον και 2ον), η δημοσίευση ηταν απολύτως σαφείς και κατανοητή θέλω να πιστεύω. Επειδή όμως προέρχομαι από περιοχή όπου υπήρχε δωρεάν πρόσβαση στο internet και με πολύ καλές ταχύτητες (awmn), πριν η altec κλείσει την εταιρία παροχής internet, πίστευα πως κάτι αντίστοιχο θα έχει γίνει κι εδώ, αλλά δυστυχώς έπεσα πολύ έξω.

Δεν αμφιβάλω για τον υδρώτα τον οποίο εχετε ξοδεψει καθώς και τον πολύτιμο χρόνο για να συντηρίσετε αυτό το υπέροχο forum. Γνωρίζω προσωπικά πόσο δύσκολο είναι ένα τέτοιο έργο. Αμφιβάλω όμως για την ηλικία για την οποία αναφέρεστε, χωρίς πραγματικά να ξέρετε. Θα σας απαντήσω με ένα απλό ερώτημα: Υπάρχουν ηλικιακά όρια στο ποιος μπορέι να είναι φοιτητής; Και τέλος πάντων με αυτό το θέμα, θεωρητικά ζούμε σε μια κοινωνία οπου η ισότητα ισχύει είτε εισαι φοιτητής, είτε εισαι νέος, είτε ηλικιωμένος, είτε οτιδήποτε. Πρακτικά όμως όχι.

--Όταν λοιπόν δεν σέβεσαι (ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ MOTSOS ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ) το λεγόμενο «μέλλον» του τόπου σου που αποτελεί ο φοιτητής, μαθητής, κ.ο.κ. είναι σαν να μην ενδιαφέρεσαι για τον τοπο σου και πως θα παραδώσεις αυτόν στους επώμενους.—

Ό τρόπος γραφής μου, αν εξαιρέσουμε τα, ορθογραφικά και συντακτικά λάθη θεωρώ πως ήταν σωστός και καθως πρέπει.
Συμφωνώ με την πρόταση σας, η λογική είναι πως η υποδομή η οποία θα «φτιαχτεί» θα υπάρχει και για τους επώμενους.​

---​

@papaki Οφείλω να σας ζητήσω ένα συγνώμη καθώς δεν «πρόσεξα» την απάντηση σας, ίσως να φταίει ότι βρίσκεται κάτω κάτω στην πρώτη σελίδα και δύσκολα πέφτει το μάτι πάνω της.

---​

@Axrst Όπως ο ενικός είναι θέμα οικειότητας, έτσι και ο πλυθυντικός είναι θέμα ευπρέπειας και ευγένειας. Ο σημερινή κοινωνία μας έμαθε να εκπνέουμε με ευγενικό τρόπο και με απόλυτη ευπρέπεια αυτά που θέλουμε να πούμε στους συνανθρώπους μας είτε πρόκειται για νέο, είτε ενήλικα, είτε για ηλικιωμένο. Ουδέποτε «απαίτησα» από κανέναν να κάνει το οτιδήποτε, είναι όλα στην κρίση σας. Εάν η «παράκληση» σημαίνει «απαίτηση» τότε οι δάσκαλοι στο δημοτικό δεν μας έμαθαν καλά την ελληνική γλώσσα.

«Απο αυτά που γράφεις για γραμμές, Mbs και λοιπά φαίνεται, ότι δεν έχεις καθαρή εικόνα για το τι ακριβώς κάνουν οι κοινότητες σαν το wana - δεν είσαι βεβαίως υποχρεωμένος να ξέρεις.»

Δεδομένου ότι συζητάμε για δωρεάν πρόσβαση στο internet δια μέσου του δικτύου σας και έχοντας υπόψη πως διαθέτω κάποιες λιγοστές γνώσεις πάνω στα δίκτυα τύπου wana, η παραπάνω παράθεση δεν έχει κανένα είδος υβριστικού η βλασφιμού χαρακτήρα, ωστόσο θίγει το επίπεδο της γνώσης μου πάνω στον τομέα αυτόν. Εάν βρίσκεστε σε θέση να μου κάνετε υποδείξεις για το τι γνωρίζω και τι όχι μπορείτε με ευγενικό τρόπο να μουστείλετε ένα PM, και όχι να δημοσιεύετε τέτοιου είδους απαντήσεις.

Αυτό που ψάχνω είναι μια σιγουρη λύση για το πρόβλημα μας. Εκπροσοπώ ένα σύνολο φοιτητών που έχει ανάγκη από Internet. Είναι υποχρεωση μου λοιπόν να βρώ την καλύτερη δυνατή λύση λαμβάνοντας υπόψην πως η λύση αυτή θα παρέχει ικανοποίηση των αναγκών και στους επώμενους συμφοιτητές που θα έχουν την τύχη να μείνουν στην εστία της φραγκαβίλλας.

Εκτιμώ την ανταποκριση σας για τις πληροφορίες που μας δώσατε, καθώς εκτιμώ και την βοήθεια που είστε πρόθυμοι να μας προσφέρετε.​


Δεν καταλαβαίνω όμως γιατι υπάρχει αυτός ο διαπλικτισμός. Εφόσον δεν λύνεται το πρόβλημα μας μέσω του δικτύου σας, θα πρότεινα να κλειδωθεί το θέμα έτσι ώστε να μην πάρουν διαφορετικές διαστάσεις τα διαφόρου τύπου «άσχετα» posts.

Ευχαριστω.
 
Top Bottom