Καλώς ήλθατε στο Wireless Amateur Network of Amaliada

Εγγραφείτε τώρα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες μας. Μόλις εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα μπορείτε να δημιουργείτε θέματα, να δημοσιεύετε απαντήσεις σε υπάρχοντα νήματα, να αλληλοεπιδράτε με τους συναδέλφους σας, να αποκτάτε το δικό σας ιδιωτικό messenger και πολλά άλλα. Είναι επίσης γρήγορο και εντελώς δωρεάν, οπότε τι περιμένετε;

εγκαίνια του εθνικού κόμβου διασύνδεσης παρόχων διαδικτύου - gr-ix

thanasis

Active Member
Wireless Users
Εγγραφή
6 Αυγούστου 2006
Αναρτήσεις
1.556
Reaction score
10
Points
38
Με μεγάλη επιτυχία τελέστηκαν τα Εγκαίνια του Εθνικού Κόμβου Διασύνδεσης Παρόχων Διαδικτύου - GR-IX (Greek Internet Exchange), σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ).

Οι κύριοι Νίκος Σηφουνάκης, Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθ. Αχιλλέας Μητσός, Γεν. ΓραμματέαςΈρευνας και Τεχνολογίας - Υπουργείο Παιδείας,Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθ. Σωκράτης Κάτσικας , Γεν. Γραμματέας Επικοινωνιών- Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, και καθ. Δημήτριος Κυριακίδης, Πρόεδρος Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και τόνισαν τη σημασία του Εθνικού Κόμβου Διασύνδεσης GR-IX στην ανάπτυξη της εγχώριας αγοράς τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών Διαδικτύου. Η νέα υποδομή, όπως ανέφεραν, επιτρέπει υψηλές ταχύτητες διασύνδεσης για τους Παρόχους και ποιοτικότερες υπηρεσίες για τους τελικούς χρήστες, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται μείωση του συνολικού κόστους των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Οι τεχνικές προδιαγραφές και δυνατότητες του κόμβου παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της ΕΔΕΤ ΑΕ, καθ. Παναγιώτη Τσανάκα, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στις υπηρεσίες που προσφέρει η ΕΔΕΤ στην εκπαιδευτικήκαι ερευνητική κοινότητα. Προσέθεσε δε, ότι έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την υποστήριξη δεκαπλάσιας χωρητικότητας συνδέσεων σε ταχύτητές 100Gbps και υπάρχει συστηματική προσπάθεια για εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών (πχ διασύνδεση IPv6, ενεργοποίηση Multicast), οι οποίες θα επιτρέπουν την περαιτέρω βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Οι Παρόχοι/ενεργά μέλη του GR-IX εκπροσωπήθηκαν από τους:

κ. Μιχάλη Αχιλλέως, Γενικό Διευθυντή CΥΤΑ Ελλάδος,

κ. Παναγιώτη Μαυραγάνη, Διευθυντή Business Μarketing της FORTHNET,

κ. Ορέστη Καραδημητρίου, SeniorManager, Access, IP & Transport της HELLASONLINE,

κ. Γιώργο Μπράνη, CoreandAccessNetworkManager της ONTELECOMS/VIVODI,

κ. Αχιλλέα Βολιώτη, ΠροϊστάμενοΥποδιεύθυνσης Σχεδιασμού IP Δικτύου του OTE,

κ. ΜάριοΓιατζίδη, Regulatory & InterconnectionHeadofDepartmentτηςVODAFONE,

καικ. ΑντώνηΤζωρτζακάκη, Fixed Marketing & Business Commercial, Executive Director τηςWIND,

οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ευελιξία και στα πολλαπλά οφέλη που επιτυγχάνονται από τη λειτουργία του κόμβου, όπως η αξιοποίηση των υποδομών οπτικών ινών που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Αττικής.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του κόμβου GRIX , και να ενημερωθούν από τους Παρόχους για την λειτουργικότητα και τις προοπτικές του.

Το GR-IX (www.gr-ix.gr) αποτελεί ουδέτερο κόμβο ανταλλαγής κίνησης διαδικτύου που δημιουργήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.) με τη συμβολή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ/ΕΚΤ), με σκοπό την ανοιχτή και χωρίς διακρίσεις διασύνδεση των Παρόχων Υπηρεσιών Διαδικτύου (Internet Service Providers - ISPs) που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια. Οι εννέα μεγαλύτεροι Πάροχοι είναι ήδη συνδεδεμένοι στον Κόμβο.

Ο κόμβος GR-IX επιτρέπει την απευθείας ανταλλαγή κίνησης IP μεταξύ των εγχώριων Παρόχωνσε ταχύτητες πολλαπλάσιες των 10Gbps, με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των τελικών χρηστών, επιτυγχάνοντας την ελαχιστοποίηση της καθυστέρησης στην μεταξύ τους επικοινωνία. Ταυτόχρονα, επιτυγχάνεται η μείωση του κόστους των Παρόχων σε διεθνή κυκλώματα, βελτιώνεται η ποιότητα της υπηρεσίας, όπως την αντιλαμβάνεται ο τελικός χρήστης, και γενικότερα διευκολύνεται η πρόσβαση σε ελληνικό περιεχόμενο εντός της χώρας.

Η διαχείριση του ενεργού και υποστηρικτικού εξοπλισμού καθώς και η υποστήριξη των υπηρεσιών προς τους Παρόχους είναι αρμοδιότητα της ΕΔΕΤ Α.Ε.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για την ΕΔΕΤ AE

Η ΕΔΕΤ Α.Ε., φορέας εποπτευόμενος από την ΓΓΕΤ του Υπ. Παιδείας, έχει ως αντικείμενο τη διαχείριση του Εθνικού Δικτύου Έρευνας & Τεχνολογίας, κατά το πρότυπο των αντίστοιχων εταιρειών των Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Δικτύων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής Κοινωνίας της Πληροφορίας, προωθεί την ευρυζωνικότητα στην κοινότητα των χρηστών της χώρας μας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.grnet.gr
 

senortiago

Administrator
Staff member
Εγγραφή
18 Οκτωβρίου 2006
Αναρτήσεις
1.346
Reaction score
61
Points
48
καταφέρανε να κάνουν κάτι που έπρεπε να υπήρχε προ 10ετίας, gratz..
 
Top Bottom