Καλώς ήλθατε στο Wireless Amateur Network of Amaliada

Εγγραφείτε τώρα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες μας. Μόλις εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα μπορείτε να δημιουργείτε θέματα, να δημοσιεύετε απαντήσεις σε υπάρχοντα νήματα, να αλληλοεπιδράτε με τους συναδέλφους σας, να αποκτάτε το δικό σας ιδιωτικό messenger και πολλά άλλα. Είναι επίσης γρήγορο και εντελώς δωρεάν, οπότε τι περιμένετε;

Ο Ελεύθερος χρόνος του Η/Υ μας, είναι πολύτιμος

Axrst

da SysOp
Staff member
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
3.312
Reaction score
60
Points
48
Περιοχή
Αμαλιάδα
Website
www.axrst.com
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου, RC του παλιού fidonet.

http://dhatz.blogspot.com

Sunday, February 12, 2006


Τι θα μπορούσε να γίνει, αν κάποιοι από τα 650 εκατομμύρια προσωπικοί υπολογιστές (PCs) που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, μπορούσαν να συνδεθούν και να βοηθήσουν τους επιστήμονες στην επίλυση κρίσιμων προβλημάτων;

Ως γνωστό, η ταχύτητα των σύγχρονων PCs είναι τέτοια, που ακόμα κι όταν χρησιμοποιούμε "ενεργά" το PC μας για επεξεργασία κειμένου, Web-surfing, διαβασμα email, κατέβασμα αρχείων από P2P, παίξιμο μουσικής / video κλπ, δεν χρησιμοποιούμε παρά μόνο το 10% της δυναμικότητάς του (συνήθως το 1%), το υπόλοιπο 90% - 99% ειναι idle time - αναξιοποίητος "ελεύθερος χρόνος".

Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί προγράμματα, με τα οποία μπορεί κανείς να προσφέρει αυτό τον "ελεύθερο χρόνο" του PC του σε προγράμματα "κατανεμημένης επεξεργασίας ("distributed computing" DC ή "grid computing"). Εκατομμύρια PCs απ'ολο τον κόσμο συμμετέχουν (π.χ. πάνω απο 800.000 έχουν το BOINC βλ. στατιστικά). Από κοινού, αυτοί οι εκατοντάδες χιλιάδες απλοί Η/Υ, είναι πολύ ταχύτεροι από τον ταχύτερο supercomputer στον κόσμο (φωτο του Blue Gene/L της IBM, του γρηγορότερου supercomputer στον κόσμο, που ολοκληρώθηκε τον Οκτ-2005). Και αξιοποιούνται για να λυθούν επιστημονικά προβλήματα που διαφορετικά θα απαιτουσαν δεκαετίες.


Ποιά επιστημονικά projects υπάρχουν;

Αυτή τη στιγμή είναι ενεργά πάνω από 20 projects, με θεματολογία που αρχίζει από το κλασσικό, γνωστό λίγο-πολύ σε όλους (εγγράφηκαν συνολικά πάνω απο 5 εκατομ. ανθρωποι) SETI@Home του Berkeley University που ασχολείται απο το 1999 με την αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης, μέχρι τα πιο προσφατα (και με μάλλον πιο "απτούς" στοχους) projects για βιοιατρική έρευνα (Rosetta@home, HPF, Folding@home, Predictor@home, SIMAP) ή την αναζήτηση φαρμάκων για ασθένειες (π.χ. CureCancer της Οξφόρδης, FightAIDS@Home, Find-A-Drug, D2OL, ComputeAgainstCancer) ή την μελέτη της αλλαγής του κλίματος της γης τον 21ο αιώνα, που θεωρείται ίσως η μεγαλύτερη απειλη για τον πολιτισμό μας ClimatePrediction.Net (CPDN), το Einstein@home για τη μελετη βαρυτικών κυμάτων, το LHC@home για τη σχεδίαση του νέου επιταχυντή σωματιδίων του CERN κ.ά.


Τι προδιαγραφές απαιτουνται απο τον Η/Υ για συμμετοχή;

Aν έχετε υπολογιστή καινούργιας τεχνολογίας, δηλ. τον αγοράσατε τα τελευταία 3-4 χρόνια, με επεξεργαστή Pentium4 ή αντιστοιχο (AMD, Celeron κλπ) πάνω απο 1GHz, μνήμη RAM απο 256MB και λειτουργικό σύστημα WindowsXP (ή Win2K) ή Linux ή Mac και κατά προτίμηση γρήγορη και μόνιμη σύνδεση στο Internet (ADSL). Ο υπολογιστής σας πρέπει να είναι ανοικτός τουλάχιστον κάποιες ώρες κάθε μέρα (οχι δηλαδή μόνο 2-3 ώρες τη βδομάδα). Με τα παραπάνω δεδομένα, αφιερωνοντας λίγα λεπτά απο το χρόνο σας για την αρχική εγκατασταση του BOINC, μπορείτε να έχετε πολύ σημαντική καθημερινή συνεισφορά.

Αν πάλι έχετε κάποιον παλιούτσικο υπολογιστή 7-8ετίας, π.χ. έναν Pentium-II/-III με 64-128MBytes RAM και Windows9X και dialup 33.6Kbps, τότε (αν και σ'αυτα τα projects είναι όλοι καλοδεχούμενοι να συνεισφέρουν) αν και θα μπορείτε να τρέξετε τα περισσότερα προγράμματα, δεν θα μπορέσετε να προσφέρετε και πολλά επι της ουσίας. Για τα επιστημονικά προγράμματα, ένας τέτοιος παλιος Η/Υ είναι 10-20 φορές αργότερος απο τους σύγχρονους Η/Υ (διαφορά ταχυτητας που δεν γινεται καν αντιληπτή για απλή επεξεργασία κειμένου στο Word, e-mail, Web ή για εφαρμογές λογιστηριου).


Ποιά απ'ολα τα κοινωφελή projects να διαλέξω;

Από τεχνικής πλευράς, σήμερα πλέον τα περισσότερα DC projects είναι διαθέσιμα μέσω της ανοικτής πλατφόρμας BOINC που σχεδιάστηκε απο το Πανεπιστήμιο του Berkeley στην Καλιφόρνια. Και σταδιακά ολοένα περισσότερα εντάσσονται στο BOINC. Συνεπως, απλά εγκαθιστώντας το BOINC, μπορείτε να συμμετάσχετε σε πολλά κοινωφελή προγράμματα (προσωπικά συμμετέχω σε 8 συνολικά). Το BOINC αυτοματα διαμοιράζει τον ελευθερο χρόνο του Η/Υ σας στα επιμέρους προγράμματα, οπως εσεις του πείτε (π.χ. 50% στο project X κι από 25% στα projects Υ & Ζ).

[CureCancer] Οι περισσότεροι νέοι χρήστες επικεντρώνονται ακόμα στα 2 παλαιότερα και πιο γνωστά SETI@home και Folding@home (σε λειτουργια απο το 1999 και 2000 αντιστοιχα), ενω τα πιο καινουργια και κατά τη γνώμη μου πιο ενδιαφέροντα, είναι ακόμα σχετικά άγνωστα.

Στο θέμα της επιλογής projects, προφανως υπεισέρχονται προσωπικοί παράγοντες και προτεραιότητες στο συστημα αξιών του καθενός μας. Αλλος μπορεί να προτάσσει την ανθρώπινη ζωή ως υψιστο αγαθό και να συμμετέχει κατά προτεραιότητα σε ιατρική έρευνα π.χ. κατά του καρκίνου ή της σκλήρυνσης κατά πλάκας ή του AIDS (projects βιοιατρικής και αναζήτησης φαρμάκων). Άλλος να θεωρεί πιο σημαντική την μελέτη των αλλαγων στο κλίμα. Αλλος τα projects φυσικών επιστημών (οπως το LHC και το Einstein). Και βέβαια υπάρχουν και αυτοι που δίνουν το 100% του χρόνου του Η/Υ τους στην αναζήτηση εξωγήινων (με το ακαταμάχητο επιχείρημα ότι "ψάχνουμε για εξωγήινη νοημοσύνη, γιατί είναι πλέον σαφές δεν πρόκειται να βρούμε και πολλή εδω πανω στη Γη").


Πείστηκα! Πως ξεκινώ;

Οι πιο ευκολες, βήμα προς βήμα οδηγίες για κάποιον που πρωτοεγκαθιστά το BOINC σε Windows, είναι στο http://boinc-wiki.ath.cx/index.php?title=I...Powered_Project Installing the BOINC Client Software And Participating In A BOINC Powered Project

Αν ειστε πεπειραμένος χρήστης Η/Υ και βαριέστε να διαβάζετε αναλυτικές οδηγίες και θέλετε να προχωρήσετε "στα γρήγορα", απλά

1. κατεβάστε το BOINC απο εδώ http://boinc.berkeley.edu/download.php
2. τρέξτε / εγκαταστήστε το (επιλέγοντας παντου τα defaults)
3. εγγραφείτε στο πρώτο σας project: απο το μενου του BOINC Manager -> Projects -> Attach to project (δινετε το URL του project -βλ. λιστα URL παρακάτω-, το email σας κι διαλέγετε το password σας)

Χρόνος εκτέλεσης συνταγής 5'.

Μερικά από τα URLs των projects (για να τα έχετε πρόχειρα, για cut-and-paste στο βήμα #3 της εγκατάστασης, του "Attach to project") ειναι:

BOINC Project λίστα URLs

* http://boinc.bakerlab.org/rosetta/ (Rosetta)
* http://boinc.bio.wzw.tum.de/boincsimap/ (SIMAP)
* http://www.worldcommunitygrid.org (WCG: HPF2 & FightAIDS)
* http://einstein.phys.uwm.edu/ (Einstein)
* http://lhcathome.cern.ch/ (LHC) Σημ: δεν έχει πάντα "δουλειά"
* http://predictor.scripps.edu/ (Predictor)
* http://setiweb.ssl.berkeley.edu/ (SETI)
* http://climateapps2.oucs.ox.ac.uk/cpdnboinc/ (CPDN) είτε http://bbc.cpdn.org/ του BBC/CPDN *** ΜΗΝ εγγραφείτε στο CPDN άν δεν έχετε τον Η/Υ ανοικτό τουλάχιστον 8-ωρο/μέρα, κατά προτίμηση όλο το 24ωρο και γρήγορο Ιντερνετ (ADSL)


Θα πρότεινα για αρχή να εγγραφείτε σε κάποια από τα πιο "ελαφριά" projects, με μικρές απαιτήσεις σε RAM και Internet traffic, όπως το το SIMAP. Αφου μετά απο λιγες ώρες εξοικειωθείτε με τη λειτουργία του BOINC Manager και τις ρυθμισεις και στειλετε επιτυχημένα τα πρώτα σας work-units, τοτε μπορείτε να μπείτε "στα βαθιά" και στα πιο απαιτητικά (αλλα και ενδιαφέροντα / χρήσιμα) projects, οπως το Rosetta, το WCG (HPF & FightAIDS), το Einstein ή το CPDN.

Οταν τρεχει το BOINCMgr, απο το Messages tab μπορειτε να παρακολουθειτε καθε ενέργεια που κάνει το BOINC, ποτε επικοινωνεί με τον server ενος project, τι κατεβάζει κλπ. Ορισμένα, οπως π.χ. το CPDN (ClimatePrediction.Net) έχουν εντυπωσιακά 3D graphics, αλλά μεγαλύτερες απαιτήσεις (~600MB-1.5GB disk space). Επίσης ωραία 3D graphics έχουν το Rosetta, το Einstein και το LHC.


Μπορω να συμμετάσχω κι αν έχω Linux ή Mac;

Βεβαια, μαλιστα προσωπικά το προτιμώ! Αλλωστε πρακτικά όλα τα Unix είναι σε λειτουργία όλο το 24ωρο, οποτε ειναι ΙΔΑΝΙΚΟ. Στο Linux / FreeBSD η λειτουργία του BOINC, μετά την αρχική εγκατάσταση, είναι απροβλημάτιστη, πανεύκολη και 100% ασφαλής εφόσον τρέχει σε χωριστό account. Το εγκαθιστάς και το ΞΕΧΝΑΣ. Π.χ. αυτή τη στιγμή σε ένα απο τα Linux που έχω στο γραφείο τρέχει το BOINC process απο τις 18-Ιαν-06 (οταν εκανα upgrade και restart το boinc) και οι 4 εφαρμογές των: sixtrack (LHC@home), rosetta4.21 (HPF/WCG), rosetta4.80 (Rosetta@home), mfold (Predictor@home).

USER PID %CPU %MEM VSZ RSS TTY STAT START TIME COMMAND
boinc 27870 0.0 1.6 6948 3740 ? S Jan18 1:19 ./boinc
boinc 12939 11.6 0.0 62208 56 ? SN Feb12 119:38 sixtrack_4.66_i68
boinc 15158 23.0 1.9 206600 4268 ? SN Feb12 181:56 rosetta_4.21_i686
boinc 22825 62.4 10.4 145780 23492 ? SN Feb12 60:42 rosetta_4.80_i686
boinc 22826 0.0 10.4 145780 23492 ? SN Feb12 0:00 rosetta_4.80_i686
boinc 22827 0.0 10.4 145780 23492 ? SN Feb12 0:00 rosetta_4.80_i686
boinc 23385 99.5 18.9 58788 42436 ? RN 00:56 36:00 mfoldB125_4.29_i6

Κατεβάστε το BOINC software για Linux απο την κεντρική σελίδα downloads του BOINC, είτε απευθείας σαν εγκαταστάσιμο πακέτο για Debian


Spreading the word

Ενημερώστε γνωστους και φίλους που μπορει να τους ενδιαφέρει. Το distributed computing είναι ένας από τους σημαντικότερους τρόπους με τον οποίο ένας απλός καθημερινός άνθρωπος μπορεί να προσφέρει, "για ένα καλύτερο αύριο". Χωρίς πρεπει να "σηκώσει τα μανίκια" και να τρέχει σε μη-κυβερνητικές οργανώσεις (π.χ. "Γιατροι χωρίς σύνορα"), άκοπα και με μηδαμινό κόστος.

Τις προηγούμενες μέρες εστειλα σχετικό υλικό και παραπομπές προς σχεδόν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ και ορισμένα είτε ήδη το δημοσιευσαν ή με ενημέρωσαν ότι θα το δημοσιευσουν (π.χ. εφημ. "ΤΑ ΝΕΑ", περιοδικό "Ηχος"). Τα ξένα ΜΜΕ κάνουν εδώ και χρόνια αναφορές στα κοινωφελή DC projects, π.χ. Scientific American "Processing for Science" May 2005, CNN: Supercomputing made simple, Logon to tackle global problems, Use your PC to fight cancer, hunt aliens and more (2001) κ.α.

[ClimatePrediction.Net BBC] Το βρετανικό BBC ξεκινά στις 20-Φεβ-06 σειρά ντοκυμαντέρ για τις αλλαγές στο κλίμα και παράλληλα μοιράζει μια απλουστευμένη έκδοση του BOINC για συμμετοχή στο ClimatePrediction.Net. Εφόσον τρέχετε ήδη το πλήρες BOINC, δεν χρειάζεται να κανετε download την απλουστευμένη έκδοση του BBC/CPDN, μπορείτε απλά να κάνετε attach στο project URL http://bbc.cpdn.org/


Περισσότερες λεπτομέρειες

Για μια πιο αναλυτική (όχι συνοπτική / δημοσιογραφική) περιγραφή των κοινωφελών projects, με πολλές παραπομπές, screen-shots απο τα προγράμματα κλπ, μπορείτε να ριξετε μια ματιά στο:

http://www.hyper.net/dc-howto.html

(στα αγγλικά), οπου περιλαμβάνω και τις δικές μου προσωπικές επιλογές projects, με το σχετικό σκεπτικό, οπως και την κατανομή χρόνου ανά project. Π.χ. δίνω το 50% στο Rosetta, κι απο 10-15% στα υπόλοιπα (αυτό μπορεί να το αλλάξω στο ανά πάσα στιγμή).

===============================================

Να πω μόνο κι εγώ, οτι έχουμε φτιάξει και ομάδα ονόματι WANA στο rosseta@home και θα μπορούσατε να την ακολουθήσετε.
 

Vediovis

New Member
Εγγραφή
17 Δεκεμβρίου 2006
Αναρτήσεις
1
Reaction score
0
Points
1
pws tha se fenotane to pantrema tis omadas sas me tin dikia mas ?? Greece United, to lew auto giati briskomaste se mia polu kalh thesh (Recent Average Credit 54th & total credit 71th) ti tha legate pedia ?
 

Axrst

da SysOp
Staff member
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
3.312
Reaction score
60
Points
48
Περιοχή
Αμαλιάδα
Website
www.axrst.com
Δεν ξέρω αν θα συμφωνούν όλοι... Δεν είμαι αρνητικός, αλλά ήδη η ομάδα σας, είναι πολύ μεγάλη και σε βαθμολογία και σε μέλη.

Το κύριο βέβαια ζητούμενο, είναι να δείξουμε ότι σαν δίκτυο, έχουμε και κάποια προσφορά. Αν μπούμε στην δική σας, εξαφανιζόμαστε. Φυσικά, η ουσία είναι ότι είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο, η προσφορά είναι ίδια.

Ας πουν και οι άλλοι τη γνώμη τους και βλέπουμε...
 

Xnara

Member
Wireless Users
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
890
Reaction score
0
Points
16
Πιστεύω ότι η ομάδα σας δεν έχει ανάγκη από μια χούφτα ακόμη μέλη και ότι το πάντρεμα που προτείνεις σημαίνει και την διάλυση της ομάδας μας. Προσωπικά δεν θα το ήθελα.
Ευχαριστούμε πάντως για το ενδιαφέρον σας.
 

Artorios

Active Member
Wireless Neutrons
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
1.590
Reaction score
4
Points
38
Age
51
Περιοχή
Αμαλιάδα
Σας ευχαριστώ κ εγώ,αλλα δεν συμφωνώ να χαθεί η ομάδα μας.
 

Axrst

da SysOp
Staff member
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
3.312
Reaction score
60
Points
48
Περιοχή
Αμαλιάδα
Website
www.axrst.com
Originally posted by Artorios
Σας ευχαριστώ κ εγώ,αλλα δεν συμφωνώ να χαθεί η ομάδα μας.

Εσύ μαρνύφ τί μιλάς; Αφού δεν συμμετέχεις στο BOINC :p :p :p

Αντε βάλε αμέσως κι εσύ να πληθύνουμε...
 

intzes

Member
Wireless Users
Εγγραφή
10 Σεπτεμβρίου 2006
Αναρτήσεις
447
Reaction score
4
Points
18
Age
57
Περιοχή
ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Σαν νεο μελος της ομαδας ουτε και εγω συμφωνω στην συγχωνευση αυτη.
 

Anto-NATOS

Member
Εγγραφή
27 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
228
Reaction score
0
Points
16
Περιοχή
ΜΑΡΑΘΕΙΑ
....

Κόψε την ΠΑΠΑΤΖΑ!!!
H WANA ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ!!!!!
ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΚΙΝΟΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ.
Η WANA ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ………………………………
:face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow:
 

Xnara

Member
Wireless Users
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
890
Reaction score
0
Points
16
....

Originally posted by Anto-NATOS
ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΚΙΝΟΝΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ.
Η WANA  ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ………………………………

Χαλάρωσε ρε φίλε. Μία πρόταση έκανε ο άνθρωπος... ;)
 

Artorios

Active Member
Wireless Neutrons
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
1.590
Reaction score
4
Points
38
Age
51
Περιοχή
Αμαλιάδα
μάλλον δεν κατάλαβε περι τίνος πρόκειται..
Κώστα σβήστο το μήνυμά σου..δεν κολλάει..
 

Axrst

da SysOp
Staff member
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
3.312
Reaction score
60
Points
48
Περιοχή
Αμαλιάδα
Website
www.axrst.com
WANA ενωμένη ποτέ νικημένη !!!!

Εμπρός της Wana παιδιά!

1 - 1 - 4 (η ip του Narayan)

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Κώστας!!!

:LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:
 

koRkodilas

Well-Known Member
Wireless Neutrons
Εγγραφή
7 Ιουνίου 2009
Αναρτήσεις
1.205
Reaction score
32
Points
48
oloi mazi enomenoi na ksorkisoume to kako!!! ego me to reinmental mou!
 

Xnara

Member
Wireless Users
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
890
Reaction score
0
Points
16
Στρατιώτης Narayan 2006 ΕΣΟ. Δηλώνω έτοιμος και αρματωμένος.

:D :D :p :p
 

koRkodilas

Well-Known Member
Wireless Neutrons
Εγγραφή
7 Ιουνίου 2009
Αναρτήσεις
1.205
Reaction score
32
Points
48
Originally posted by Narayan
Στρατιώτης Narayan 2006 ΕΣΟ. Δηλώνω έτοιμος και αρματωμένος.  

:D  :D  :p  :p

ti 2006 vre mparmpa? :p :0
 

Anto-NATOS

Member
Εγγραφή
27 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
228
Reaction score
0
Points
16
Περιοχή
ΜΑΡΑΘΕΙΑ
....

Μετά από αναλυτικοί ενημερώσει από τον φίλο Αρτουριο ζήτω συγγνώμη αν σας τάραξα λίγο αλλά νόμιζα ότι αφορούσε την WANA ως υπάρχον δίκτυο και όχι ότι αινoούσατε την ένωση τις WANA για το boing με αλλά δίκτυα.
Πάνω από όλα WANA FOR EVER.
:cry: :cry: :cry: :cry:
 

Pap

Member
Wireless Neutrons
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
142
Reaction score
0
Points
16
Age
57
Περιοχή
KALITSA
Website
Visit site
καλα παμε !!!
εχουμε μαζεωει αρκετους βαθμούς
εγω δεν εχω CPU POWER πρεσεχως CORE2DUO για να ανεβουμε
 

Axrst

da SysOp
Staff member
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
3.312
Reaction score
60
Points
48
Περιοχή
Αμαλιάδα
Website
www.axrst.com
Εγώ δεν νομίζω οτι πάμε καλά. Από τους 20, παίζουμε 6. Από αυτούς μόνον οι 3 μείναμε να βγάζουμε αποτελέσματα. Οχι οτι τρέχει και τίποτα, αλλά...
 
Top Bottom