- Αναρτήσεις
- 3.312
- Reaction score
- 60
- Περιοχή
- Αμαλιάδα
- Website
- www.axrst.com
Μια ιδέα που μου ήρθε χθες για ένα νέο service που θα μπορούσαμε να έχουμε στο δίκτυο και που το έχουν κι άλλες ασύρματες κοινότητες, είναι ένας Windows Update Server. Δηλαδή ένας σέρβερ που θα αναλαμβάνει να κατεβάζει στο δίσκο του τις ενημερώσεις από τη Microsoft και όλοι οι άλλοι μέσα στο δίκτυο, να συνδεόμαστε σ' αυτόν και να τις κατεβάζουμε γρήγορα και εύκολα.
Έψαξα λοιπόν και βρήκα πληροφορίες γι' αυτό. Κατ' αρχάς, χρειάζεται να προσφερθεί κάποιος, που έχει διαθέσιμη ADSL γραμμή και μερικά GB στο δίσκο του για διάθεση. Από 30 έως 100, ανάλογα το ποια updates θα αποθηκεύει. Αν δηλαδή είναι μόνο για Windows XP ή και για άλλες εκδόσεις και προγράμματα της ακατονόμαστης. Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να το βάλω στο μηχάνημα του server γιατί είναι επάνω η σελίδα και όλοι οι άλλοι servers και θα καθυστερεί στο cod ή στο forum κτλ. Επίσης χρειάζεται κάποιος που να έχει αυθεντικά windows (αυτό κανονίζεται αν έχει όλα τα άλλα).
Από κει και πέρα χρειάζεται το εξής: Να εγκατασταθεί το προγραμματάκι windows update service δηλαδη το WSUS και οι clients να τρέξουν ένα registry fix σαν το παρακάτω, στο οποίο δηλώνεται ποια είναι η ip του server:
REGEDIT4
Το προγραμματάκι υπάρχει διαθέσιμο στο DC μου στο Utils/server stuf/WSUS/. Μαζί κι ένα documentation για Win 2k3 server, αλλά ισχύει και για XP. Επίσης υπάρχουν δυο πολύ χρήσιμα links:
WSUS forums και ένα F.A.Q
Λοιπόν, υπάρχει κανένας πρόθυμος να το ψάξει παραπάνω;
Έψαξα λοιπόν και βρήκα πληροφορίες γι' αυτό. Κατ' αρχάς, χρειάζεται να προσφερθεί κάποιος, που έχει διαθέσιμη ADSL γραμμή και μερικά GB στο δίσκο του για διάθεση. Από 30 έως 100, ανάλογα το ποια updates θα αποθηκεύει. Αν δηλαδή είναι μόνο για Windows XP ή και για άλλες εκδόσεις και προγράμματα της ακατονόμαστης. Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να το βάλω στο μηχάνημα του server γιατί είναι επάνω η σελίδα και όλοι οι άλλοι servers και θα καθυστερεί στο cod ή στο forum κτλ. Επίσης χρειάζεται κάποιος που να έχει αυθεντικά windows (αυτό κανονίζεται αν έχει όλα τα άλλα).
Από κει και πέρα χρειάζεται το εξής: Να εγκατασταθεί το προγραμματάκι windows update service δηλαδη το WSUS και οι clients να τρέξουν ένα registry fix σαν το παρακάτω, στο οποίο δηλώνεται ποια είναι η ip του server:
REGEDIT4
Code:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Win dows\WindowsUpdate\AU]
"AUOptions"=dword:00000004
"NoAutoRebootWithLoggedOnUsers"=dword:00000001
"NoAutoUpdate"=dword:00000000
"RescheduleWaitTime"=dword:00000005
"ScheduledInstallDay"=dword:00000000
"ScheduledInstallTime"=dword:0000000A
"UseWUServer"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Win dows\WindowsUpdate]
"WUServer"="http://IP toy server"
"WUStatusServer"="http://IP toy server"
Το προγραμματάκι υπάρχει διαθέσιμο στο DC μου στο Utils/server stuf/WSUS/. Μαζί κι ένα documentation για Win 2k3 server, αλλά ισχύει και για XP. Επίσης υπάρχουν δυο πολύ χρήσιμα links:
WSUS forums και ένα F.A.Q
Λοιπόν, υπάρχει κανένας πρόθυμος να το ψάξει παραπάνω;