Καλώς ήλθατε στο Wireless Amateur Network of Amaliada

Εγγραφείτε τώρα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες μας. Μόλις εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα μπορείτε να δημιουργείτε θέματα, να δημοσιεύετε απαντήσεις σε υπάρχοντα νήματα, να αλληλοεπιδράτε με τους συναδέλφους σας, να αποκτάτε το δικό σας ιδιωτικό messenger και πολλά άλλα. Είναι επίσης γρήγορο και εντελώς δωρεάν, οπότε τι περιμένετε;

Κάτι για να τα δούμε λίγο και την άλλη πλευρά!

takis71

Member
Wireless Users
Εγγραφή
1 Ιουλίου 2006
Αναρτήσεις
35
Reaction score
0
Points
6
Περιοχή
AMALIADA
Γυμναστείτε και λίγο...
Για κάθε ώρα που παρακολουθούμε τηλεόραση κάνουμε κατά μέσο όρο 114 βήματα λιγότερα από όσα θα κάναμε εάν δεν ήμασταν καθηλωμένοι στη μικρή οθόνη. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μελετών που πραγματοποιήθηκαν και δημοσιεύθηκαν σε αμερικανικό περιοδικό που παρουσιάζει θέματα υγείας.
Πολλοί είναι οι γιατροί που με τις μελέτες τους προσπαθούν να πείσουν τους λάτρεις της τηλεόρασης ότι η φυσική τους κατάσταση επιδεινώνεται με τον καιρό εάν δεν ασκούνται και έχουν μοναδική συντροφιά το «μαγικό κουτί». Για τον λόγο αυτό...μια ομάδα ερευνητών που ασχολούνται με τη φυσική κατάσταση των ανθρώπων ζήτησαν από εθελοντές να φορέσουν «ποδόμετρα» για να δουν εάν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ της τηλεόρασης και της φυσικής υγείας και συγκεκριμένα, του βαδίσματος.

Ημερησίως πρέπει να κάνουμε 10.000 βήματα, τόσα όσα προτείνουν οι γιατροί για να βρισκόμαστε σε καλή φυσική κατάσταση.

Ερευνητές και επιστήμονες λοιπόν, οδηγημένοι από τον Γκάρι Μπένετ, καθηγητή του Χάρβαρντ, ζήτησαν από περίπου 500 ανθρώπους να φορέσουν τα «ποδόμετρα» για πέντε ημέρες. Οι εθελοντές προέρχονταν από όλες τις κοινωνικές τάξεις, όλων των ηλικιών, αλλά και κάθε κατηγορίας βάρους. Φορούσαν το συγκεκριμένο μηχάνημα από την ώρα που ξυπνούσαν μέχρι και τη στιγμή που ξάπλωναν για τον βραδινό τους ύπνο, ενώ τα μηχανήματα ήταν καλυμμένα για να μην μπορούν οι ίδιοι να δουν τα αποτελέσματα.

Κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν περίπου τέσσερις ώρες τηλεόραση ημερησίως και ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς δεν πλησίασαν καν τον αριθμό των 10.000 βημάτων.

Οι ερευνητές, τέλος, επισημαίνουν ότι δεν τάσσονται εναντίον όσων παρακολουθούν τηλεόραση, αρκεί μόνο να γυμνάζονται ή έστω να βαδίζουν.

Το επόμενο βήμα της έρευνας είναι να δουν αν η τηλεόραση ευθύνεται και για τη νόσο της παχυσαρκίας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
 

Attachments

  • dspphoto.jpg
    dspphoto.jpg
    6,1 KB · Προβολές: 57
Top Bottom