καιρο εχω να γραψω εδω..
Στο λινκ εχουν γινει κατα καιρους πολλες δοκιμες/αλλαγες/πατεντες.. Επισης εχω πειραξει την στοχευση αμετρητες φορες στοχευοντας κυριως τις στιγμες που "χαλαει" το λινκ.
Το αποτελεσμα ειναι πια να αποσυνδεεται σπανια (περνουν μερες για να κανει εστω και ενα στιγμιαιο disconnect).
Επισης το bandwidth δεν πεφτει κατω απο 10mbit και φτανει 20-23mbit κατι στιγμες.
Συνεπως τα λειτουργικα προβληματα που αντιμετωπιζει η συνδεση με Πατρα ειναι:
- Η αξιοπιστη παροχη ρευματος στο καστρο.. Το λινκ πεφτει οταν το routerboard κλεινει. Παρολο που εχει μπει ups συνεχιζει να κανει καποιες αδικαιολογητες διακοπες.
- Τα χαμηληες ποιοτητας εσωτερικα links κυριως απο την πλευρα του pwmn. Αποτελει τον κυριο παραγοντα αργοποριας πλεον..
- Η κακη οπτικη των δυο σημειων που εχουμε τις κεραιες. Να εχουμε το νου μας για νεες τοποθεσιες που μπορουμε να εγκαταστησουμε με καλη οπτικη προς αμαλιαδα και
κυριως προς ΠΑΤΡΑ!! Αν μπορουσαμε να τα βαλουμε πανω στο Χλεμουτσι...!
Απο τη μερια της Πατρας δυσκολα φευγει απο τον κομβο μου το λινκ εκτος και αν βρεθει καποιος και με καλυτερη τοποθεσια, αλλα και να εχει πραγματικη
διαθεση να το αναλαβει.
Αυτα προς το παρον.. Καντε και μια προσευχη να μην κοβεται το ρευμα (αν κοβεται..
)
PS. μια απο τις τελευταιες πατεντες (εδω και 14μηνες!) που εκανα και εδωσαν κανα 2 dB (νομιζω) στο link budget μας ειναι η πληρης καταργηση του lmr και η πρωτοποριακη υλοποιηση PTTF (pigtail to the feeder
). Μου κοστισε βεβαια αλλο ενα routerboard. ακολουθει εικονα..