Καλώς ήλθατε στο Wireless Amateur Network of Amaliada

Εγγραφείτε τώρα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες μας. Μόλις εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα μπορείτε να δημιουργείτε θέματα, να δημοσιεύετε απαντήσεις σε υπάρχοντα νήματα, να αλληλοεπιδράτε με τους συναδέλφους σας, να αποκτάτε το δικό σας ιδιωτικό messenger και πολλά άλλα. Είναι επίσης γρήγορο και εντελώς δωρεάν, οπότε τι περιμένετε;

HowTo - Apache Http Server : Εγκατάσταση & Ρυθμίσεις

senortiago

Administrator
Staff member
Εγγραφή
18 Οκτωβρίου 2006
Αναρτήσεις
1.346
Reaction score
61
Points
48
Το guide αυτό χωρίζεται σε 4 μεγάλες κατηγορίες:
  • Apache 2.2.x HTTP Server Installation & Configuration
  • PHP 5.x Installation & Configuration
  • MySQL Installation & Configuration
  • phpMyAdmin – Α web based MySQL Administration Tool
0. DISABLE IIS

Εάν έχετε Windows XP Home Edition, τότε σίγουρα η IIS δεν είναι εγκατεστημένη (από την στιγμή που δέν υποστηρίζεται). (Για να δείτε ποιά έκδοση των windows έχετε, ανοίξτε τον Windows Explorer, δεξί click στο My Computer και click στο Properties. Θα δείτε το όνομα και έκδοσητου λειτουργικού συστήματος.)

1windowsXpHome.png

Ειδάλλως για να σιγουρευτείτε ότι η υπηρεσία IIS δεν τρέχει, κάντε το ακόλουθο: Start | Settings | Control Panel | Administrative Tools | Services. Τότε κάντε click στην στήλη με το όνομα "Name" για να γυρίσει την λίστα σε αλφαβητική σειρά. Εάν τρέχει η IIS, θα δείτε μια καταχώρηση με το όνομα "World Wide Web Publishing". Κάντε Click σε αυτό και έπειτα click στο κουμπί stop. Για να σιγουρευτείτε κάντε δεξί click πάνω στο "World Wide Web Publishing" και πατήστε properties, τώρα δείτε άν είναι όντως disabled. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα το περιβάλλον θα μοιάζει όπως στην εικόνα κάτω.

2iisDisable.png

1. Apache HTTP Server INSTALLATION & CONFIGURATION

a. Download Apache 2.2.x HTTP Server.

Ton Αpache HTTP Server μπορείτε να τον βρείτε στο εξής url:
http://httpd.apache.org/download.cgi

Στην σελίδα αυτή θα βρείτε τον LATEST Apache 2.2.x HTTP Server καθώς και παλαιότερες εκδόσεις.

ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΕΙΤΕ ότι επιλέξατε τον 2.2.x και όχι τον 2.0.59 γιατί θα παίξει ρόλο στα βήματα εγκατάστασης που θα παραθέσω παρακάτω.

Αυτό που θα χρειαστείτε να κατεβάσετε έχει τον τίτλο "Win32 Binary (MSI Installer)"

Direct Link για Apache HTTP Server 2.2.4:
http://apache.forthnet.gr/httpd/binaries/w...-x86-no_ssl.msi

b. Install Apache 2.2.x HTTP Server

Αφού τελειώσει το download ξεκινήστε το installation. πατήστε “Next” μέχρι να βρεθείτε εκεί που δείχνει η παρακάτω εικόνα:

1apache_installation.jpg

Τα fields που βλέπετε είναι συμπληρωμένα από εμένα. Δεν έχει σημασία τι θα βάλετε αλλά έχει σημασία να τα συμπληρώσετε ώστε να μην γκρινιάξει το installation. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά που βλέπετε στην φωτογραφία για σιγουριά ότι δεν βάλατε κάτι invalid.

Για το Installation Type επιλέξτε Typical και αφήστε τον Apache να εγκατασταθεί στο Program Files όπως κάνει από default. Εκεί θα βρίσκεται και το Document Root (htdocs) το οποίο θα είναι και το directory όπου θα βλέπετε μέσω του Browser σας. Αυτά όλα είναι configurable και μπορούνε να αλλάξουνε ανα πάσα στιγμή μόλις νιώσετε λίγο πιο άνετα με τον Apache και το configuration file του.

c. Running Apache HTTP Server

Αφού το installation ολοκληρωθεί αυτομάτως ένα Service θα εγκατασταθεί στο σύστημα και το Apache Monitor θα εμφανιστεί δεξιά στο System Tray.

2apache_monitor.jpg

Από εκεί μπορείτε να ελέγχετε τον server και να βλέπετε το status του. Κάντε δεξί click πάνω του -> Open Apache Monitor

Εκεί θα πρέπει να δείτε τον Apache 2.2.x Server σας ο οποίος θα έχει ένα πράσινο λαμπάκι στα αριστερά του. Αυτό σημαίνει ότι είναι started. Άμα δεν είναι απλά επιλέξτε το και πατήστε το κουμπί “Start” το οποίο βρίσκεται στα δεξιά.

Άμα τα έχετε κάνει όλα σωστά ο server θα ξεκινήσει χωρίς κανένα error.

d. Testing if this thing works!

Αφού λοιπόν έχετε τσεκάρει από το Apache Monitor ότι ο Server έχει Status “Started”, ανοίγοντας τον αγαπημένο σας browser (τον Firefox δηλαδή) και γράφοντας το εξής link θα δείτε την παρακάτω εικόνα:

http://localhost

3apache_works.jpg

Συγχαρητήρια, το πρώτο βήμα τελείωσε. Άμα κάτι πήγε στραβά, uninstall Apache από το Add/Remove Programs και ξανά τα βήματα από την αρχή και π-ρ-ο-σ-ε-κ-τ-ι-κ-ά.
 

thanasis

Active Member
Wireless Users
Εγγραφή
6 Αυγούστου 2006
Αναρτήσεις
1.556
Reaction score
10
Points
38
Μόλις χθες ανακάλυψα το Bitnami το οποίο αυτοματοποιεί όλη τη διαδικασία εγκατάστασης. Βάζει δλδ apache, php, mysql, modules και το cms της επιλογής σας, ολα ρυθμισμένα και έτοιμα για να παίξετε με το cms. Υποστηρίζει πολλά συστήματα διαχείρισης περιεχομένου καθώς και stacks για php frameworks, για django και ruby on rails. Πολύ βολικό για αρχάριους ή για κάποιον που βαριέται να βάζει ένα ένα τα cms με το χέρι για δοκιμή.

http://bitnami.org/stacks
 
Top Bottom