Internet Proxy Server

ducky

Member
Wireless Users
Τον proxy λογικά τον χρειάζονται οι clients και ειδικά όσοι δεν έχουν inet. Προφανώς και δεν τον χρησιμοποιεί κανένας αφού εδώ και καιρό δεν δουλεύει. Η σκέψη μου είναι ότι ναι μεν είναι πιο δύσκολο να συντηρείς υπηρεσίες, αντί να την καταργείς, όμως ίσως αξίζει τον κόπο. Αφού παρέχεται που παρέχεται η σύνδεση ιντερνετ στο wana, είναι κρίμα να μην προσφέρεται σε όποιους πιθανόν το θέλουν ή το χρειάζονται. Προσωπικά δεν είμαι καθόλου εναντίον όσων συνδέονται σε κάποιο κοινοτικό δίκτυο για να αποκτήσουν inet. Ίσως κάποιοι απο αυτούς ενδιαφερθούν να καταλάβουν περισσότερα. Καταλαβαίνω ότι πολλοί άλλοι εδώ είναι εναντίον αυτής της άποψης και προτιμούν εξ αρχής πιο ψαγμένους clients.
 

koRkodilas

Well-Known Member
Wireless Neutrons
Ο λόγος είναι ακριβώς αυτός που λέει ο Φώτης.. Ο proxy δε χρησιμοποιείται γιατί δεν είναι σταθερή υπηρεσία. Ο δικός μου έχει χρήστες.
 

senortiago

Administrator
Staff member
Μήπως υπάρχει επιλογή wake on lan που να μπορεί να εκμεταλλευθεί, στην μητρική του proxy?

Όσο για τα λεγόμενα του Φώτη, συμφωνώ. Πρέπει να αναθεωρηθούν κάποια πράγματα που βάζουν φραγμούς σε νέους ενδιαφερόμενους αλλά και αυτά που αφήνουν σε κατάσταση idle τους υπόλοιπους (πςςςς). Κάποια στιγμή πρέπει να κάνουμε και μια συνέλευση.. πάει καιρός..
 

Axrst

da SysOp
Staff member
RAVEEEEENNNNNN πότε θα πάμε ρε στον Ανεμόμυλο;

Είπαν οτι από τότε που βάλαμε τον proxy, δεν δουλεύει ο εκτυπωτής δικτύου τους, αφού αλλάξαμε διευθύνσεις. Όμως εγώ ο ίδιος είχα πάει εκεί ένα πρωϊνό μετά από τηλέφωνο της κοπέλας, τις πρώτες μέρες και της έφτιαξα τον εκτυπωτή. Είχα πάρει μάλιστα τηλ στην εταιρεία στην πάτρα για οδηγίες σχετικά με το που αλλάζει διευθύνσεις κτλ.

Αυτό όμως που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι γιατί δεν ανοίγουν το computer του proxy, αφού έτσι κι αλλιώς, το router τους και το computer τους είναι στο δικό μας subnet και δουλεύουν από εκεί. Τι σχέση έχει αυτό με τον εκτυπωτή; Συνέχεια κλειστό είναι.

Όταν μπορέσει ο Raven και συννενοηθεί, θα πάμε για να δούμε και τι γίνεται από κοντά. Και υποτίθεται να τους φτιάξουμε τον εκτυπωτή. Αλλά πάντα θα έχω την απορία, αν ο υπολογιστής κλείνει από διακοπές ρεύματος, αν έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό ή αν κατεβάζουν κάναν διακόπτη.

Όσο για τις υπηρεσίες προς αυτούς που θέλουν μόνο ίντερνετ, καλό θα ήταν να τα πούμε σε κανα καφεδάκι. Πάντως ούτε ένας τόσα χρόνια όχι μόνο δεν έχει ενδιαφερθεί παραπάνω, όχι μόνο δεν έχει πει ένα ευχαριστώ (ποιός το ζητάει άλλωστε) αλλά τους ακούς να στην λένε κι όλας αν δεν δουλεύει συνέχεια απρόσκοπτα και ικανοποιητικά. Αφού υπάρχει σαν υπηρεσία, είναι καλό να την διατηρήσουμε όμως. Αρκεί να μην μας βγάζει την πίστη για να γίνει αυτό κάθε φορά.
 

motsos

Member
Wireless Neutrons
Η γνωμη μου ειναι να πάτε στον ανεμομυλο να παρετε οτι δικο μας ειναι εκεί, αφου δεν μπορούν να πατησουν ένα κουμπι να ανοιξουν τον υπολογιστή και οποιος θέλει internet τσάμπα να πάει να πιει κανενα καφε στον ομορφο πεζοδρομο μας και να κάνει ότι θέλει από εκεί.το να έχουμε πράγματα σε μέρος που δεν ειναι δικό μας δεν εξυπηρετεί.(ΖΑΦ Ανεμόμυλος) Το χόμπυ αυτό δεν είναι το εστησα παιζει τελείωσε, θέλει μετρήσεις, αλλαγές, καιγεται κάτι αντικατασταση και ολα αυτά δε γινονται όταν δεν ειναι δικο μας εδαφος.Βάλτε λοιπόν τα μηχανήματα αυτα κάπου που μπορεί να δώσει ιντερνετ αλλα να έχετε και εσεις ευκολη προσβαση και μοιράστε από εκεί.Με το συμπάθειο κιολας, δεν ειναι δική μου δουλειά, αλλα βαρεθηκα να ακουω και να διαβαζω τοσο καιρό για τον ανεμομυλο!
 

Axrst

da SysOp
Staff member
Λέω να ξαναστήσω έναν proxy σε raspberry pi στη σχολή. Θα είναι μικρό και δεν θα κάνει θόρυβο ούτε θα καίει ρεύμα. Το ζήτημα είναι, θα αντέχει στο ζόρι;
 

senortiago

Administrator
Staff member
Λέω να ξαναστήσω έναν proxy σε raspberry pi στη σχολή. Θα είναι μικρό και δεν θα κάνει θόρυβο ούτε θα καίει ρεύμα. Το ζήτημα είναι, θα αντέχει στο ζόρι;
Άν έχεις την b έκδοση, κάτι μπορεί να γίνει..
 

Axrst

da SysOp
Staff member
Έστησα και στη σχολή πάνω σ' ένα RaspberryPi έναν proxy.

10.224.6.69:8080

Δοκιμάστε και πείτε μου. Ακόμη δεν έχω βάλει περιορισμούς.
 

Axrst

da SysOp
Staff member
Σχετικά με τον proxy μου που λέγαμε χθες, μια χαρά δουλεύει. Δεν έκανα ούτε restart ούτε τίποτα. Γιατί δεν σου έπαιζε;
 

koRkodilas

Well-Known Member
Wireless Neutrons
δοκιμασα τωρα και παιζει.

Διορθωση: ο δικος μου proxy παιζει στο 10.224.7.3:1234
η 8080 δεν καθεται με τπτ..
 

motsos

Member
Wireless Neutrons
ναι, ο 10.224.7.3 με 8080 δεν μου έπαιξε ποτέ.Αντιθετα ο 10.224.6.80:8080 μου έπαιξε μια χαρά.Κάποιες μικροδιακοπές είχε μονο.Με βόλεψε ιδιαίτερα τις μέρες που δεν είχα internet λόγο μετάβασης απο wind σε ΟΤΕ.
 

Axrst

da SysOp
Staff member
Πήρα τον παλιό proxy από τον εμπορικό χθες. Το μηχάνημα παρ' ότι ξεκινάει, δεν ακούει τίποτα. Ούτε σήμα στην οθόνη δεν στέλνει. Τέλος πάντων. Επειδή μου είχατε πει οτι δεν μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τον proxy μου εδώ στη σχολή (6.69) πήρα το παλιό config και το πέρασα στο Raspberry Pi που εκτελεί χρέη proxy. Από εδώ δουλεύει τέλεια.

Παρακαλείστε οι εκτός και ιδιαίτερα εσείς που δεν σας δούλευε πριν ο proxy να κάνετε έναν έλεγχο να δείτε αν παίζει τώρα. Υπενθυμίζω οτι παίζει στο 10.224.6.69:8080 .
 

koRkodilas

Well-Known Member
Wireless Neutrons
Με τους δυο προξυ μας δε νομιζω οτι χρειαζεται αλλος.
Αλλα δεν ηξερα οτι ο δικος σου ειχε σαπισει. Ο δικος μου παιζει ακομα?
 
Top