Καλώς ήλθατε στο Wireless Amateur Network of Amaliada

Εγγραφείτε τώρα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες μας. Μόλις εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα μπορείτε να δημιουργείτε θέματα, να δημοσιεύετε απαντήσεις σε υπάρχοντα νήματα, να αλληλοεπιδράτε με τους συναδέλφους σας, να αποκτάτε το δικό σας ιδιωτικό messenger και πολλά άλλα. Είναι επίσης γρήγορο και εντελώς δωρεάν, οπότε τι περιμένετε;

moufo-DUDE by itmi

koRkodilas

Well-Known Member
Wireless Neutrons
Εγγραφή
7 Ιουνίου 2009
Αναρτήσεις
1.198
Reaction score
29
Points
48
Νεα υπηρεσια moufodude made by itmi!! Διαβαζει την τοποθεσια των κομβων απο το snmp (οποτε μπηκα και τα εφτιαξα ολα) και δειχνει την κινηση που εχουν τα links. Αναλογα τα mbps αλλαζει και το χρωμα τους. Κορυφαιο χαρακτηρτιστικο οτι τους δειχνει ολους στη θεση τους στον χαρτη (openstreetmaps) κατι που θα επρεπε να κανει εδω και χρονια το dude.

Η πρωτη λειτουργικη εκδοση βρισκεται εδω http://10.140.0.1/mdude/index.html οποτε ειναι hosted στο pwmn. Refresh ειναι περιπου στα 10".
Με τον καιρο θα προστεθουν και αλλες λειτουργικοτητες. Σιγα σιγα θα βαλω και τους υπολοιπους.

Πειτε αν εχετε καμια ιδεα!

tip: αν καποιος εχει μπολικα routers και θελει να τα βλεπει ξεχωριστα στον χαρτη, μπορει να αλλαξει ελαχιστα τις συντεταγμενες στο snmp.
tip2: για να δειξει το ονομα του ρουτερ θα πρεπει να ειναι της μορφης router1.komvos.wana
 

koRkodilas

Well-Known Member
Wireless Neutrons
Εγγραφή
7 Ιουνίου 2009
Αναρτήσεις
1.198
Reaction score
29
Points
48
Τωρα που βγαινει σιγα σιγα απο ΒΕΤΑ, να κανω μια συντομη περιγραφη:

Για να "φανει" ενας κομβος πρεπει να πληρει και τις 2 παρακατω προυποθεσεις:
  1. ενεργοποιημενο snmp και να υπαρχει το public στα communities (10.0.0.0/8 addresses για να παιζει και το mrtg)
  2. στο snmp->location να υπαρχουν οι συντεταγμενες του κομβου

Για να εμφανιστει ΣΩΣΤΑ πρεπει να το device name (system->identity) να ειναι της μορφης node.domain, πχ wildbird.wana, tryfonas.wana, etc. Χωρις αυτο, ο κομβος φαινεται με κιτρινο.

Αναζητηση για νεους κομβους τρεχει ανα μία ωρα.

Τα link ζωγραφιζονται πανω στον χαρτη με βαση τις ενεργες ΙΡ σε κοινα subnets, δλδ αν βρει σε εναν κομβο την 10.224.6.253/30 και σε εναν αλλον την 10.224.6.254/30, τοτε θα φτιαξει πανω στον χαρτη ενα λινκ μεταξυ τους. Το λινκ αλλαζει χρωμα αναλογα την ταχυτητα και ανανεωνεται ανα 5sec περιπου. Οπως ειναι αναμενομενο τα subnets πρεπει να ειναι δηλωμενα σωστα. Υπαρχουν layers πανω στον χαρτη που δειχνουν throughput, frequency, RSSI

ΥΓ: Για τους πιο προχωρημενους,
Σε περίπτωση που το λινκ έχει βγεί με bridge, o χάρτης δείχνει επιπλέον λινκς γιατί βλέπει πώς όλες οι συσκευές μιλούν με όλες. Για να διορθωθεί αυτό προσθέτουμε στο IP->SNMP στο Location κάποια επιπλέον directives:
  • .blacklist:komvos1,komvos2,... π.χ. .blacklist:araxovitika . Δε δημιουργεί λινκς από τον κόμβο προς οποιονδήποτε κόμβο στη blacklist. Σημείωση: δε χρειάζεται πλήρες όνομα του κόμβου αρκέι ένα μέρος του ονόματος p.x. router3 αντί για router3.komvos.wana
  • .nolinks . Δε δημιουργεί κανένα λινκ, ωστόσο ο κόμβος θα φαίνεται παρόλο που θα είναι χωρίς λινκς.
  • .hide . Αφαιρεί τον κόμβο εντελώς από το χάρτη.
 
Top Bottom