Καλώς ήλθατε στο Wireless Amateur Network of Amaliada

Εγγραφείτε τώρα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες μας. Μόλις εγγραφείτε και συνδεθείτε, θα μπορείτε να δημιουργείτε θέματα, να δημοσιεύετε απαντήσεις σε υπάρχοντα νήματα, να αλληλοεπιδράτε με τους συναδέλφους σας, να αποκτάτε το δικό σας ιδιωτικό messenger και πολλά άλλα. Είναι επίσης γρήγορο και εντελώς δωρεάν, οπότε τι περιμένετε;

Wana Wind [at] Awmn.net

thanasis

Active Member
Wireless Users
Εγγραφή
6 Αυγούστου 2006
Αναρτήσεις
1.556
Reaction score
10
Points
38
Από σήμερα λειτουργεί η WiND για το δίκτυο μας, η οποία στεγάζεται σε server του awmn το οποίο και ευχαριστούμε.

Μπορείτε λοιπόν να κάνετε εγγραφή και να καταχωρήσετε τα στοιχεία σας και το στίγμα σας. Για να ξεκινήσετε και να εξοικειωθείτε με το περιβάλλον και τη λειτουργία του, μπορείτε να διαβάσετε το pdf με το WiND tutorial. Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για θέση διαχειριστή στη WiND ας δηλώσει εδώ το ενδιαφέρον του.


Περισσότερα από αύριο...

------------------------

Γενικές Πληροφορίες

Εγγραφή

Ανατρέξτε στην σελίδα "Εγγραφή" και δημιουργήστε έναν νέο λογαριασμό. Σας στέλνεται e-mail ενεργοποίησης του λογαριασμού σας στο e-mail που δηλώνετε κατά την εγγραφή σας. Σε περίπτωση που δεν λάβατε το e-mail, μπορείτε να ζητήσετε επανα-αποστολή του από την σελίδα "Ανάκτηση κωδικού".

Δημιουργία κόμβου

Για να δημιουργήσετε έναν κόμβο είναι απαραίτητη η εγγραφή σας στο σύστημα (δείτε σχετικά παραπάνω). Αν έχετε έναν ενεργοποιημένο λογαριασμό, συνδεθείτε και επιλέξτε από το αριστερό μενού την σελίδα "Προσθήκη κόμβου".

Ενημέρωση κόμβων

Μέσα από τη σελίδα του κόμβου σας μπορείτε να αιτήστε IP C-Classes, ζώνες DNS, nameservers προς την ομάδα Hostmaster, η οποία θα επεξεργαστεί το συντομότερο δυνατό τις αιτήσεις σας. Μην ξεχάσετε να δηλώσετε τις διασυνδέσεις σας. α) Εάν είστε κόμβος "Πελάτης", δηλώστε μόνο μια διασύνδεση επιλέγοντας το access point που συνδέεστε. Αν δεν υπάρχει στη λίστα, τότε ο κάτοχος του Access Point δεν έχει κάνει δήλωση διασύνδεσης. Ενημερώστε τον για την δημιουργία της. β) Εάν διαθέτετε πολλαπλές κατευθυντικές διασυνδέσεις (backbone) δηλώστε τις μια-μια με όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες γι' αυτές. Σημειώνετε πως για να είναι έγκυρη μια διασύνδεση backbone, θα πρέπει ο κόμβος με τον οποίο κάνετε τη ζεύξη να έχει δηλώσει και στις δικές του διασυνδέσεις την καταχώρηση για την μεταξύ σας ζεύξη. γ) Εάν διαθέτετε Access Point δηλώστε το στις διασυνδέσεις σας ώστε να μπορούν οι πελάτες σας να το επιλέγουν.

Μπορείτε να δημοσιεύσετε πληροφορίες που αφορούν την μορφή του δικτύου σας. Δηλώστε να υποδίκτυα και τις διευθύνσεις που χρησιμοποιείτε για το τοπικό σας δίκτυο, για τις διασυνδέσεις σας με άλλους κόμβους (προσοχή: για τις διασυνδέσεις backbone, η δήλωση μπορεί να γίνει μόνο από τους κατόχους του εκάστοτε c class) ή τα υποδίκτυα που έχετε αποδώσει σε κόμβους "πελάτες".

Μπορείτε, τέλος, να δημοσιεύσετε την οπτική επαφή που διαθέτει ο κόμβος σας στην αντίστοιχη ενότητα.

Προσπαθήστε να ενημερώνετε και να τροφοδοτείτε τους κόμβους σας με όσο το δυνατόν περισσότερες και πιο έγκυρες πληροφορίες. Αν δείτε παραλήψεις σε άλλους γειτονικούς κόμβους μην διστάσετε να τους ενημερώσετε για την ανανέωση των σελίδων τους. Η απεικόνιση και η σωστή άποψη του δικτύου μας είναι σημαντικά στοιχεία που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξή του.

Προβλήματα, δυσλειτουργίες, προτάσεις για το project WiND


Αν κατά την πλοήγησή σας στις σελίδες του WiND παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα στο σύστημα ή δυσλειτουργία ή απλά έχετε να κάνετε μια παρατήρηση - πρόταση για βελτίωση του συστήματος, επικοινωνήστε με τους αρμόδιους του project (wind cube.gr) ή κατά προτίμηση ανοίξτε ένα ticket στις σελίδες του project.

Προσοχή:
οι παραπάνω μέθοδοι επικοινωνίας πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε ζητήματα που αφορούν το λογισμικό.

Μια πιο αναλυτική περιγραφή του WiND και των χαρακτηριστικών του βρίσκεται εδώ:
Internet
 

Attachments

  • main_logo.png
    main_logo.png
    7 KB · Προβολές: 22

Axrst

da SysOp
Staff member
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
3.310
Reaction score
60
Points
48
Περιοχή
Αμαλιάδα
Website
www.axrst.com
Λοιπόν έκανα έναν λογαριασμό για το wana που δήλωσα τον ΡΣΑ. Ο κωδικός είναι στο techteam forum για όσους θέλουν να προσθέσουν / διορθώσουν πληροφορίες. Παρατήρησα οτι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις ip's και πρέπει υποτίθεται να μας αποδωθούν. Επίσης δεν μπορούμε να δηλώσουμε δήμο.

Τις συνδέσεις των κύριων clients τις θεώρησα σαν backbone με τη λογική οτι θα υπάρχουν και συνδέσεις ap προς πελάτες από τα ap που έχουμε σπείρει.

Συγχαρητήρια, είναι φανταστικό. Και το μόνο που μας έλειπε.
 

thanasis

Active Member
Wireless Users
Εγγραφή
6 Αυγούστου 2006
Αναρτήσεις
1.556
Reaction score
10
Points
38
Προς το παρόν είμαι εγώ και μόνο διαχειριστής. Μισό λεπτό να δω τι έκανες και να σου δώσω δικαιώματα και πλήρη πρόσβαση για να κάνεις ότι αλλαγές θες. Δες τα ΠΜ σου για να ρυθμίσουμε λίγο ένα subdomain πχ wind.wana.gr αλλά και ένα mail από το οποίο θα έρχονται τα replies από το wind (px wind@wana.gr) Δες αυτά που σου έστειλα στο ΠΜ και απάντησέ με για να ενημερώσω τον Cirrus και να κάνει και τις τελευταίες κινήσεις.

Χτες, ξέχασα. Ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ στον Γιάννη (cirrus) για τον χρόνο που διέθεσε! Είμαστε υποχρεωμένοι.
 

thanasis

Active Member
Wireless Users
Εγγραφή
6 Αυγούστου 2006
Αναρτήσεις
1.556
Reaction score
10
Points
38
Λοιπόν, η βάση δεδομένων για το Wana στο WiND αρχίζει και παίρνει μορφή. Μπήκε και ο Κορκόδιλας και δήλωσε τους 3 κόμβους του (Αμαλιάδα-Κυλλήνη-Πάτρα) και έγιναν και κάποιες άλλες αλλαγές στη απεικόνιση της δομής του δικτύου. Θα παρακολούσα και τα υπόλοιπα μέλη που δεν έχουν δηλώσει το στίγμα τους, να μπουν και να το κάνουν για να 1) έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη για το δίκτυο, γεωγραφικά τουλάχιστον, και 2) μήπως και καταφέρουμε να βγάλουμε ένα χάρτη κάλυψης των περιοχών της πόλης μας από τα hotspots ελεύθερης πρόσβασης του δικτύου.

Αν κάποιος έχει πρόβλημα με τη χρήση του Wind εδώ είμαστε, μπορεί απλά να μπει και να βρει μέσω google maps την τοποθεσία του και να τη δηλώσει και για τα υπόλοιπα (διασυνδέσεις, IPs κλπ) θα αναλάβουμε εμείς. Η διαδικασία έχει ώς εξής:

Πηγαίνετε στη σελίδα http://wana.awmn.net/ και επιλέγετε εγγραφή.

Συμπληρώνετε όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης καθώς και ένα έγκυρο e-mail για επιβεβαίωση του λογαριασμού στο wind.
Αν θέλετε συμπληρώνετε και άλλα στοιχεία για εσάς.

Αφού κάνετε εγγραφή, θα σας έρθει mail επιβεβαίωσης στη διεύθυνση που δηλώσατε. Αφού ακολουθήσετε το link στο mail που σας
ήρθε και ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας μπορείτε πλέον να κάνετε login στο http://wana.awmn.net/

Συμπληρώστε όνομα χρήστη και κωδικό πάνω πάνω εκεί που λέει σύνδεση για να μπείτε.
Αφού συνδεθείτε επιλέξτε Οι κόμβοι μου -> Προσθήκη Κόμβου

Θα μεταφερθείτε σε μια νέα σελίδα για να δηλώσετε τις πληροφορίες του κόμβου σας.

Όνομα Κόμβου: το username σας ή ότι άλλο νομίζετε
Δήμος / Κοινότητα: επιλέξτε Αμαλιάδας

Ύστερα πατήστε πάνω πάνω εκεί που λέει με μπλε γράμματα βρείτε τις συντεταγμένες σας

Θα σας ανοίξει ένας χάρτης της Αμαλιάδας. Με τα βελάκια και τα zoom-in/out κουμπάκια πλοηγηθείτε έως ότου βρείτε την ακριβή τοποθεσία σας.
Μόλις τη βρείτε κάντε απλά κλικ στο σημείο που νομίζετε πως βρίσκεται ο κόμβος σας. θα δημιουργηθεί ένα νέο σημείο στο χάρτη και θα σας ανοίξει ένα συννεφάκι με
την ενεργοποιημένο το Επιλογή των συντεταγμένων. Αν είστε σίγουροι για την τοποθεσία τότε πατήστε εκεί αλλιώς απλά κάντε απλό κλικ σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του χάρτη για να μετακινήσετε το βελάκι στην σωστή τοποθεσία.

Αφού κάνετε αυτά, θα έχουν μπει στις πληροφορίες και οι συντεταγμένες σας.

Επίσης θα πρέπει να επιλέξετε Αριθμό Κόμβου πχ την σειρά(αριθμό) με τη οποία μπήκατε στο δίκτυο ή το αμέσως επόμενο διαθέσιμο νούμερο (δεν έχει ιδιαίτερη σημασία)

Πρόθεμα nameserver βάλτε ότι βάλατε και σαν όνομα κόμβου.
Συμπληρώστε άλλες πληροφορίες αν θέλετε και είστε εντάξει. Πατήστε ΟΚ για να συνεχίσετε.

Ο κόμβος σας καταχωρήθηκε! Μπορείτε να δείτε εδώ τους ήδη καταχωρημένους κόμβους του wana.
Επιλέξτε όλα τα
mm_20_orange.png
Backbone
mm_20_green.png
Access Points
mm_20_blue.png
Πελάτες
mm_20_red.png
Ασύνδετοι κάτω στο χάρτη για να τους δείτε όλους.

Στην διαχείριση του κόμβου σας μπορείτε να προσθέσετε διασυνδέσεις, access points, subnets και άλλα, αλλά αυτό μπορούν να το κάνουν και οι διαχειριστές αν έχετε πρόβλημα σε κάτι.
 

Axrst

da SysOp
Staff member
Εγγραφή
22 Ιουνίου 2006
Αναρτήσεις
3.310
Reaction score
60
Points
48
Περιοχή
Αμαλιάδα
Website
www.axrst.com
Να παρατηρησω, μόνο οτι τον τελευταίο καιρό, δεν βλέπω τους χάρτες... ούτε από σχολή ούτε από το σπίτι ούτε από mac ούτε από pc. Μια γκρίζα περιοχή μόνο και τις πινέζες μέσα... δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει...

Άσε το βρήκα.... κάτι στο firewall είναι....
 

thanasis

Active Member
Wireless Users
Εγγραφή
6 Αυγούστου 2006
Αναρτήσεις
1.556
Reaction score
10
Points
38
Έκανα κάτι μικρές διορθώσεις σε ονόματα κόμβων και διέγραψα και τα παλιά fk.
 

koRkodilas

Well-Known Member
Wireless Neutrons
Εγγραφή
7 Ιουνίου 2009
Αναρτήσεις
1.198
Reaction score
29
Points
48
μιας και μπηκες στον κοπο για κοιτα λιγο γιατι δε δουλευουν τα geostats..
 

thanasis

Active Member
Wireless Users
Εγγραφή
6 Αυγούστου 2006
Αναρτήσεις
1.556
Reaction score
10
Points
38
αν θυμάμαι καλά είχα ρωτήσει τον cirrus όταν είχε στήσει το wind instance για εμάς και μου είχε απαντήσει πως πρέπει να είναι στημένο εντός του subnet του δηλωμένου δικτύου ή κάτι τέτοιο τέτοιο κουφό...

πρέπει να επικοινωνήσω μαζί τους για να δω αν γίνεται να μη βγάζει αυτό το data error...
 

thanasis

Active Member
Wireless Users
Εγγραφή
6 Αυγούστου 2006
Αναρτήσεις
1.556
Reaction score
10
Points
38
srtm

μιας και μπηκες στον κοπο για κοιτα λιγο γιατι δε δουλευουν τα geostats..

έστειλα στον Cirrus.

Καλησπέρα,

μήπως είναι δυνατό κάποια στιγμή που θα μπορείς να προσθέσεις κάποια SRTM data στο WiND instanse του ασύρματου της Αμαλιάδας που μας έχεις στήσει στο wana.awmn.net? Θα μας διευκόλυνε πολύ γιατί έχουμε φτάσει ώς Πάτρα, Κυπαρισσία, Καλαμάτα και δεδομένα υψομετρικών διαφορών θα ήταν χρήσιμα αφού εκτός από μακρινά links άλλαξε και η τοπολογία στο δίκτυο πριν μολις μια βδομάδα (και η περιοχή δεν είναι και πολύ επίπεδη :p ).

Κυρίως το αριστερό τμήμα της Πελοποννήσου από Μεσσηνία - Ηλεία - Αχαία ως ψηλά στο Αγρίνιο μας ενδιαφέρει για elevation data.

Ευχαριστούμε,

Φιλικά,
Θανάσης
www.wana.gr (cool new portal :p )
http://dds.cr.usgs.gov/srtm/version1/Eurasia/
ftp://netgis.geo.uw.edu.pl/srtm/Europe/
http://www2.jpl.nasa.gov/srtm/

κάποιος να κάτσει να ανανεώσει κόμβους, διασυνδέσεις και υπηρεσίες στο WiND τώρα.
 

thanasis

Active Member
Wireless Users
Εγγραφή
6 Αυγούστου 2006
Αναρτήσεις
1.556
Reaction score
10
Points
38
wind locally

μόλις έστησα wind στο linuxομηχάνημα μου χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα με maps και geodata και elevation data

Δημήτρη, ΝΑΙ από ότι βλέπω μπορεί να παίξει και σε windows/apache
αφού βάλεις πρώτα τη smarty template engine όπως λέει εδώ
http://smarty.incutio.com/?page=SmartyFrequentlyAskedQuestions#install-2

κανένα πρόβλημα με php5 η mysql αυτή τη φορά. μόνο user default account ψάχνω τώρα αλλά μάλλον πρεπει να πειράξω ή να κανω πάλι import τα tables.

Mail δεν έχω ρυθμίσει, απλα smtp ζητά.
 

thanasis

Active Member
Wireless Users
Εγγραφή
6 Αυγούστου 2006
Αναρτήσεις
1.556
Reaction score
10
Points
38
Και για άλλη μια φορά ως διά μαγείας, τα SRTM data για τα γεωγραφικά δεδομένα στο WiND μας, λειτουργούν. Thanks awmn + cirrus + απο μηχανή θεέ.

enjoy

http://wana.awmn.net/?page=nodes&node=20
 

Attachments

  • elevate.jpg
    elevate.jpg
    180,8 KB · Προβολές: 3

senortiago

Administrator
Staff member
Εγγραφή
18 Οκτωβρίου 2006
Αναρτήσεις
1.346
Reaction score
61
Points
48
Ευχάριστα μαντάτα αλλά θα μπορούσε να μπει (καλύτερα) στο linux μηχάνημα του επίτιμου εφόσον συμφωνεί μιας και το έχει ανοικτό μόνο για το proxy να προσφέρει και τπτ άλλο..

Και αυτό είναι core service για κάθε δίκτυο.
 

koRkodilas

Well-Known Member
Wireless Neutrons
Εγγραφή
7 Ιουνίου 2009
Αναρτήσεις
1.198
Reaction score
29
Points
48
ρε το wind θελει bandwidth, δεν ειναι σαν το forum.
εκτος και αν μπορουμε να στησουμε ενα αντιγραφο του εσωτερικα του δικτυου το οποιο να ανανεωνεται τακτικα
 
Top Bottom