Για όσους έχασαν την ομιλία αλλά και για όσους θέλουν να μελετήσουν παραπέρα, υπάρχει έτοιμο για κατέβασμα το βιντεάκι από την ομιλία του koRkodeila. Στον ftp μας ή στο dc στο /down/wana με το όνομα ημερίδα wana b.m4v .
Όταν με το καλό μου φέρει ο πατήρ wildbird την κάμερα που τραβήχτηκε το πρώτο μέρος με τη δική μου ομιλία, θα φτιάξω και δεύτερο videάκι.
Επίσης λέω να φτιάξω κι ένα videoμάθημα με screencapture προγραμματάκι, που να εξηγεί το πως ρουτάρονται τα δεδομένα στο wana, τα subnets που έχουμε κτλ, σχεδιασμένα στο "χαρτί" για να είναι πιο κατανοητά και έπειτα, το πως στήνουμε έναν client στο miktrotik αναλυτικά. Όπως τα είπε ο γρηγόρης δηλ. αλλά να φαίνονται καλά οι οθόνες και να υπάρχουν σαν σημείο αναφοράς για όποιον θέλει να μελετήσει. Έτσι δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες οτι δεν μπορεί κάποιος να το ψάξει μόνος του.
Τέλος, για αργότερα έχω να κάνω άλλο ένα videάκι με troubleshooting. Δηλαδή, δεν έχω δίκτυο (ή έτσι νομίζω), ποιά βήματα κάνω για να διαπιστώσω αν και πού είναι το πρόβλημα; Έτσι πιστεύω οτι καλύπτουμε όλο το μέρος των βασικών γνώσεων. Και ελπίζω του χρόνου να κάνουμε κάτι αντίστοιχο με τη συμμετοχή κι άλλων και πιο προχωρημένα θέματα, όπως routing, διαμοιρασμός internet με VPN, κτλ.